100 000 000 år utan att ha doppat veken

Batty(Eller snarare utan att ha tagit en tugga av pälsbiffen, eftersom de två urdjursexemplaren är honor.)

(Bilden av Roy Batty har inget med innehållet i texten att göra. Kanske. Se fotnot.)

Forskare är tydligen lite förbluffade, åtminstone om man ska tro en artikel i the Times onlineversion. De små sötnosarna har i ett svep slagit undan fötterna för vetenskapen, som antagit att varelser behövt para sig för mångfald. Urdjuren – för jag antar att ‘bdelloid rotifer‘ betyder det, på ett ungefär (f om nu refererar jag till den som Batty, se fotnot) – återfanns på en vattenloppa (och de är också små, små rackare). En Batty på vattenloppans bröstkorg och en Batty på vattenloppans ben. och det är en gammal liten krabat också; forskare har hittat exemplar av den i bärnsten, daterad till bortåt 40 miljoner år sen. DNA-studier har visat att de kan vara så gamla som 100 miljoner år. Vi tvåbeningar (som inte lever på vattenloppor) har varit med i leken i runt 160 000 år. Vilket ger lite perspektiv. (Om du är kreationist kan du räkna bort 154 000 år, och antagligen får du blunda när du läser Times-artikeln också, eftersom Jorden skapades på en vecka för 6000 år sen.)

Mer om Batty (urdjuret alltså) finns här.

Missa inte heller Dr Tatianas sex- och relationsråd till alla varelser. Radikalfeminister bör speciellt lägga märke till hermafroditsnigeln som kastrerar sig själv genom att äta sin egen penis.

——–
fotnot:
Det är
nu inget nytt att varelser inte behöver para sig för mångfald. Tyrell Corporation skapar liv på löpande band, inte minst modeller som legoknekten Roy Batty. Den enda lilla obetydliga detaljen i detta mitt resonemang är kanske att Roy Batty inte finns, förutom i Philip K Dicks roman’ Do Androids Dream of Electric Sheep?‘ och filmen Blade Runner.

Men äsch. ”Petitesser! Detaljer!”, som kreationister brukar säga angående dinosaurier (se fotnot). De har numer ett eget ‘informativt’ hangout på nätet – www.Conservapedia.com.

——–
fotnot till fotnot:
Bara för att klargöra det hela så är jag
inte kreationist. Alltså. Så, nu vet ni det (Se fotnot).

——–
fotnot till fotnotens fotnot:
Det står faktiskt klart och tydligt i sidhuvudet att den här blogen kan innehålla spår av nötter, om ni nu irriterar er alltså. Vidare ber jag om ursäkt för det slentrianmässigt könsrollskonservativa i rubriken, som ju utgår från ett manligt perspektiv. Detta eftersom ‘alla vet’ att kvinnor är urdjur … Eh, jag menar asexuella. Jag vill också be om ursäkt för att jag i denna fotnot varit lite sarkastisk och/eller fylld av satir samt för mångfalden av fotnoter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s