Amerikas Finaste Nyhetskälla Köper SvD

Det har på senaste tiden debatterats lite här och var om bloggar är ett hot mot journalistiken. Riktigt vad debatten utmynnat i har jag inte följt så noga, bortsett från att vissa tidningar hävdar sin journalistiska integritet på indigneradde ledar- och debattsidor. Det som därmeot slår mig söm högst förbluffande är att inte ens journalisterna själva ibland vet vad som händer. I alla fall inte på SvD. Därför får jag be alla SvD-anställda att sitta ned nu, för det här kan komma som en chock:

Tidigt i morse meddelade den finaste amerikanska nyhetskällan att man lagt ett bud på Svenska Dagbladet – ett bud som accepterats. Köpesumman är ännu inte offentliggjord, men i en kommentar till det lär obekräftade källor ha sagt att SvD:s ägare påstås ha uttalat sig med:

”Vi kunde inte motstå erbjudandet. Det är ett erbjudande ingen kan motstå. Vi tittade ut genom fönstret efter att de i ett mail från sitt finansiella ombud, The Totally New Bank of Nigeria, gett oss erbjudandet. Och då insåg att vi inte kunde säga nej.”

Från och med idag, den 1/4 2007, kommer Svenska Dagbladet inte längre att heta Svenska Dagbladet, eller SvD. Vidare kommer all internettrafik att dirigeras om till den nye amerikanske ägaren.

Klicka här för att komma till den nya svenska dagstidningen. I ett annat obekräftat uttalande säger sig den amerikanske tidningsjätten ockdå visa intresse för DN, Aftonbladet, Expressen, Norrköpings Tidningar och Allt om Lök.

Annonser

One thought on “Amerikas Finaste Nyhetskälla Köper SvD

  1. ”The Totally New Bank of Nigeria” är minsann en mycket bättre bank än ”The Totally Old Bank of Nigeria”.

    Har satt in alla mina investeringar på ”The Totally New Bank of Nigeria”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s