Sportkrönikan, del 2!

Uppmärksamma bloggläsare har säkert i min blogroll noterat kategorin ’sport’. Nu är jag ingen enorm sportsman, men varje blogg skriven av en man med lite självaktning borde, säger normen, ha en sportkategori. Eftersom ju män ska vara intresserade av sport. Så ja, jag vill dra mitt strå till stacken för att upprätthålla könsrollen (Eh … ) och därför, kära läsare … En sportkrönika så här dagen efter Modos hockeyvinst. En krönika av lite annorlunda art …

Krig är sport. Sport är krig, dock med en mindre andel dödsfall, men med samma grundläggande motivation som i vilket fältslag som helst, nämligen att spöa skiten ur den andra sidan så att de förhoppningsvis aldrig mer reser sig (eller åtminstone vinner en returmatch). Därutöver finns en del andra gemensamma nämnare, t ex teritoriell protektionism. I fotboll, t ex, eller handboll, gäller det ju att förvara straffområdet till vilket pris som helst. Sven Duva släppte ingen jävel över bron, och duktiga försvarare släpper inte en forward över straffområdeslinjen.

Därför ger jag er, här och nu, den rafflande matchen mellan Ryssland och Tyskland! Klicka på texten eller scrolla ned för att komma till sportkrönikan, del 2!

En tidigare krönika finns här.

(Nedanstående text innehåller klyschor. Känsliga läsare varnas.)

3 thoughts on “Sportkrönikan, del 2!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s