Memento Mori …

Allt som är gott är farligt. Men det visste ni nog. För inte nog med att forskare nu oroar sig för att svenskt snus ökar risken för bukspottskörtelcancer – dessutom kan du få cancer av oralsex. Eftersom så mycket annat också är farligt börjar utrymmet för den där schyssta myskvällen krympa rejält. Tänk er faran i att ha en sån här ganska helschyrre kväll, alltså:

18:00 – partnern dyker upp hemmavid på gott humör eftersom tunnelbanan gick i tid och pendeln med. Hen är helt omedveten om att hen från och med dess hen lämnade porten utsatte sig för:

  • Legionellabakterier, klor, tungmetaller (i dusch- och tandborstningsvatten)
  • Freoner och farliga luftpartiklar ( i deon, och kanske i det övriga luktagottvattnet)
  • Möjliga halter av flamskyddsmedel och farliga färgämnen ( i kläderna och i möblerna)
  • Ökad risk för att drabbas av allvarliga skador (snubbla i hallen, slå huvudet i en dörr, ramla i en trappa, snubbla på trottoaren, bli påkörd av cyklist/mopedist/bilist/buss/skateboard/inline/liten gosse på trehjuling/tant med rullator, bli haffad av väktare vid T-centralen, ramla framför tunnelbanan, smittas av TBC, smittas av annan luftburen sjukdom – till exempel förkylning … )
  • Inhalerade cancerframkallande partiklar (avgaser, uppriven vägbeläggning, rostpartiklar, sandpartiklar, bromsklosspartiklar, metallpartiklar, asbest)
  • Överförda virus och/eller bakterier (från välkomstkyssen och kramen eller handskakningen; gissa hur många ledstänger och andra detaljer du har tagit i under en dag)

18:05 – partnern sjunker på bättre humör än förut ned i soffan. Hen är på bättre humör på grund av ditt välkomnande och de förföriska dofterna från dels din dusch och deo och annat luktagott, dels din matlagning … Som vi ska kika närmare på nu. Som varje väluppfostrad charmör bjuder du självfallet på en erotisk middag bestående av ostron samt splittad avocado, följt av en varmrätt bestående av mediumstekt kött och pommes frites och till efterrätt en créme caramel, right? Okej! Men … Skaldjur är farliga. Det vet vi. Tungmetaller, bekämpningsmedel, kemikalier – och potentiellt är också skalddjur allergiframkallande, för att itne tala om vad som händer om ostronen var dåliga (eller ryska). Avocado är också farlig. Det är en frukt/grönsak – och grönsaker är farliga. Punkt. Bekämpningsmedel, någon? Varför inte servera en tub Hormoslyr istället? Stekt kött är cancerframkallande, och kött är inte så nyttigt det heller med sina tillsatser, som till exempel antibiotika (och vi vet inte om det var en galen ko, eller hur?). Pommes frites är också farliga; särskilt om de friterats i transfetter. Resten av middagen är också farlig; färgämnen, socker, fett … Usch!

18:10 – Partnerns humör går ned en aning när du langar in en General Portion. Aj, aj, aj! Inte nog med att du kan glömma den där djupa bakteriella tungkyssen – du har också dragit på dig ökad risk för cancer i munhåla, i läpp, i mage och i bukspottskörtel. Så klagar du på att partners röker … Det hade nästan varit bättre om du hade tagit en cigarett istället, eller en cigarr. Fast då hade du å andra sidan fått lungcancer (som din partner får). För att inte tala om hjärt- och kärlsjukdomarna både snus och röktobak ger.

22:30 – efter den god men livsfarliga middagen och den goda men tillika livsfarliga drinken – eller drinkarna – byter ni bakterier med varandras munnar och gör era kroppar en otjänst genom att slita av varandra kläderna; dammpartiklar, färgflagor och eventuellt flamskyddsmedel (det finns redan i rummet, förresten; från gardiner, från möbelstoppning och möbeltyg) … Dessutom utsätts ni bägge för potentiell livsfara efter att du har pratat i telefon med din mamma, och din partner har SMS:at sitt ex.

23:30 – snyggt jobbat, ett bra och långt förspel! Men ack! Ni går ner på varandra! Eftersom du tidigare snusade ökar nu risken för munhålecancer, för att inte tala om risken för gonnorré i halsen. Detsamma gäller din partner.

23:45 – mjuka, välorgasmerade, utpumpade insuper ni … Ah, vänta här: Inget skydd? Klamydia, gonnorré, syfilis, Heptatit C, HIV, Herpes … Och en massa annat, som cancer. Nåja, ni insuper i alla fall varandras doft (i en säng fullpumpad med lösningsmedel i limmet, impregneringsmedel i träet, flamskyddsmedel i madrassen – och kvalster och damm och mer damm och färgflagor). Mår ni bra? Det är klart ni mår bra – ni har ju nyss haft sex!

Dessutom, när ni nästa dag tar en cykeltur utmed Djurgårdsbrunnskanalen och känner er lyckliga och nykära och som om ni skulle kunna leva för evigt, så använder bägge cykelhjälm. Så vad kan hända då? Inget alls – ni använder ju cykelhjälm! Men, ändå …

Det är nästan att jag får lust att anta andeskepnad och, när ni stannar för en (potentiellt livsfarlig) mjukglass och några myskyssar, glida ned runt er och viska i era öron:

”Memento mori …”

Annonser

En tanke på “Memento Mori …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s