Pantrar och pumor

Men vad är det hon har sig?

Och vad har hon gjort med håret!?

Hon, hon som var så snygg förr i sin korta frisyr och allt. Ack ja, det går utför med Socialdemokraterna, det säger jag bara. Nyss hade vi en fryntlig jovialisk värdshusvärd som partiledare för SAP – och nu har vi, tja … En tant.

mona

Hey, Mona! Du var mycket snyggare förr 🙂

På den tiden hade du attityd; visst är hon lite grand lik Trinity på den där bilden? Minus ciggen, kanske. Om jag får säga det så borde du återgå till det gamla – alltså, utseendemässigt. Politiskt verkar ni har gått så långt tillbaka att ni hamnat varvet runt och snart får ministerplatser i Allians-regeringen.

Som vi vet är det inte politik som vinner valen, utan utseende. Bengt Westerbergs effekt på partipolitiken förde med sig en ‘the boy next door’-agenda; välkammad och artig (utom mot Nydemokrater, som Ian och Bert). Larsan Leijonborg var också ganska vattenkammad, i alla fall med en definitivt bättre frisyr än Göran Persson.

trinity

Numer är det fullständigt legitimt att påpeka hur kvinnliga politiker klär sig. Förpackningen är viktigare än innehållet, vilket bland annat Kurdo Baksi anammat … och den mannen borde besöka en stylist. Liksom, helt seriöst: Går det att ta en sån lodis på allvar? Det är ju som om man skulle gå omkring och tro att en finansminister kunde ha långt hå…

Fan också.

Men, Mona, gullet, vad har du gjort med håret? Du ser tio år äldre ut än till och med, tja – Eva Björling (det är hon till höger på bilden). Och hon kör i alla fall en lila Porsche, så hon är faktiskt cool. Coolare. Fast inte fullt så cool som du då, Mona, förr – innan tantfrillan. Tänk va, här har vi en hel (halv, några) generation hoppfulla förstagångsväljare på gång inför 2010 och så ställs de inför det svåraste valet i deras liv:

nyamkoEn tant … eller en Kojak-kopia, med en riktig puma i stallet. Spana in bootsen … Påminner om när Nancy Sinatra sjunger:

”Well, these boots are made for walking, and that’s just what they’ll do
One of these days these boots are gonna walk all over you.”

Om du inte går till en bra frisör snart, Mona, får nog Nancy Sinatra rätt, 2010.

Intressant?

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s