Kattutredning sågas av KKK

tempusKonservativa Katters Kommitté, KKK, fräser åt förslaget om en kattutredning, som DN rapporterar om. Enligt KKK:s jamarkatt Tempus Kitekat (vänstra bilden) vittnar det vänsterpartistiska förslaget om en kattutredning om ‘en hög nivå av okunskap, blindhet och uppenbar brist på något vettigt att göra, som att jaga garnnystan’. Tempus fortsätter vidare med en lång marskattsharang om fraterniseringen med hundar, släpphäntheten mot människor vilka hyser råttor som husdjur och den alarmerande bristen på räkor i bland annat Östersjön.

Pipis

KUK, Katternas UtvecklingsKomitté, väljer dock att med hänförda svansviftningar och loja tåbit hylla vänsterpartisterna Ulla Anderssons och Wiwi-Anne Johanssons förslag till jordbruksministern Eskil Erlandsson. Pipis Whiskas (högra bilden) gläds stort åt att tvåbeningarna äntligen börjar ta en förkattad och ständigt skymfad mjauoritet på allvar.

”Vi är trötta på att framställas som leksaker,” säger Pipis Whiskas i ett uttalande. ”Vi är utleda på att i media framställas som råttfångare – även, och detta är värt att påpeka, även om råtta är ovanligt gott! Vi vägrar att finna oss i att i bland annat skämttidningar utmålas som lasagnefrossande latmaskar, när vi i själva verket redan har svaren på kvantfysiska gåtor och vad som händer i Schrödingers låda. Vi Vet! Vi har varit där!”

Enligt obekräftade uppgifter har en viss schism uppstått mellan de två organisationerna, en schism som HUD, Hundarnas Underjordiska Nation, väntas utnyttja i en vinteroffensiv.

Squek, pipråtta för RAID, Råttornas Alliansfria Internationella Detachement, firade nyheten med en vällagrad bit grevé.

(En pesonlig reflektion från en subjektiv synvinkel, i det bägge de där politiska kissarna redan nämnda i text och bild är mina*, är: Det är ett bra initiativ. Katter har en slags skadedjursstatus, ungefär som hundar i bland annat Spanien eller på Irland**, och om stämpeln som skadedjur kan tvättas ur en smula slipper vi kanske företeelser som sommarkatter. Vi brukar vara hemskt noga med att djurhållningen ska vara human och kvalitativ – men katter tycks falla mellan stolarna.

Mina katter bruka springa in i stolar, men de är å andra sidan lite stolliga 🙂 Och ja, bilderna är inte alldeles färska. Mina feliner är större nu. Mycket större … )

– – – – – – – – – –
Fotnötter:
* Så tillvida att de bor hos mig, men ingen kan väl anses äga ett av jordens mest individualistiska djur. Fast de är smarta; varför sticka sin väg när jaktmarkerna är goda – om lite torra och ofta förpackade i en gul pappkartong?

** Rekommenderade länkar för hundar och katter:

VOV!

Hundar Utan Hem:
http://www.hundarutanhem.se/

Djurskyddsföreningen NeverNeverLand:
http://www.neverneverland.se/

SOS Animals – spanska hundar:
http://www.sos-animals.se/
MIAU!

Stockholms Katthem – under ‘Övrigt’ hittar du fler länkar till katthem utanför STockholmsområdet
http://www.katthemmet.nu/

Stadskatten:
http://www.stadskatten.org/

Södertälje Katthem:
http://www.sodertaljekatthem.se/

Hittekatten:
http://www.hittekatten.se/

– – – – – – – – – –
Intressant?

Andra bloggar om: , , , , ,

Annonser

6 thoughts on “Kattutredning sågas av KKK

 1. Kitekat och Whiskas?
  Har Herr Klokbok börjat med sponsrad bloggning?

  I detta hushåll kan arten Felis silvestris catus tyvärr inte huseras – då en viss Muraenidae uppvisar allergiska reaktioner mot Felis silvestris catus.
  Yngre syskon till denna Muraenidae föreslår därför att vi säljer exemplaret och köper en eller två Felis silvestris catus (de trivs bäst i grupper om minst två, som bekant).
  Vi har tagit förslaget i övervägande och skall inom kort kungöra: ”Muräna till salu”.
  Här bör påpekas – ett WoW kommer på köpet – dock icke det auditiva påkallandet av uppmärksamhet som kännetecknar Canis lupus familiaris – utan det WoW som utkämpas mellan nationer på det nya världsomspännande nätet, vårt WoW är en förkortning av det den anglosaxiska leken ”World of Warcraft”.
  Intresserad hänvisas vänligen till undertecknad.

 2. En koaxialkabel har p ga dammsugning slitits ur väggen i det klokbokska hemmet, vilket inte bara visar att det är FARLIGT ATT STÄDA, utan också medför viss ‘downtime’.

 3. Städning, är absolut förkastligt, ja.
  Det kunde både Lena ocj jag ha talat om för dig…om du bara hade frågat.
  😉
  Glad att du är tillbaka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s