Fogden kommer! Fogden kommer!

Jakten på Fugelsang går in i en ny fas. Kronofogden har upptäckt andra hitills försummade ärenden, säger en anonym källa. Efter en genomgång av registren har nya betalningsanmärkningar tillkommit eller är under utredning. Bland de prickade finns bland annat en före detta bonde från Småland, Nils Dacke, som enligt uppgift inte bara vägrat att betala skatt – utan dessutom begått våldsdåd för att undkomma.

En hel folkrörelse har också funnits skyldig och därmed fått retroaktiva betalningsanmärkningar. En rad blekinge- och skånebor, ättlingar till den av Kronofogden utpekade ‘Snapphanerörelsen’, kan nu komma att bli betalningsskyldiga. Inte minst för den legendomspunna försvunna krigskassan.

Utredningen kring tidigare förbisedda ärenden kommer att gå vidare så snart Kronofogdens jurister har tagit ställning till om retroaktiv moms kan utkrävas av tyska Hansan. Didrik Slaghaeck vid Kronofgdemyndigheten medger dock det problematiska i att kräva en utländsk stats numer upplösta handelsorganisation på moms, men är vid gott hopp. Skulle ärendet visa sig genomförbart öppnar sig en helt ny jaktmark; gamla svenska kolonier har inte betalt skatt, någonsin. Åtminstone inte sen de såldes. Birka ligger också illa till.

”Visst behöver Sverige sina hjältar,” säger Didrik Slaghaeck till herr Klokbok. ”Men hjältar måste göra rätt för sig; därför har vi nu valt att gå vidare med en rad tillkomna betalningsärenden mot Hjältekonungen, Karl XII. Det här ska nog kunna bli dyrare för hovet än Bender någonsin blev.”

– – – – –

Intressant?
Andra bloggar om: , , , ,

Annonser

7 thoughts on “Fogden kommer! Fogden kommer!

 1. Detta händer BARA i Sverige.

  Enligt DN har fogden sagt ”Att Skatteverket efter restföring omprövat skattebeslutet påverkar inte förutsättningarna för verkställighet”.

  Hur fel är inte det på en skala?

  Om skattekravet försvinner, så kan man ju bara spekulera i vilka förutsättningar som fortfarande gäller för verkställighet.

  Siste man!! Glöm inte flaggan !

 2. Men … om nu alla flyr från landet och den allre siste tar med sig flaggan – hur ska vi veta vem av de flyende som är en … kronofogde?

  ‘You can run, but you cannot hide’ 😉

 3. Men då har vi ju inte vunnit någonting, Rolf … För så snart vi slagit oss ned i – och utrotat/försvenskat danskarna – så kommer i alla fall betalninganmärkningarna.

  Fogden tar _garanterat_ med sig arkiven.

  ‘Make no mistake. We _Will_ hunt you down.’ 😉

 4. För att ”embedda” något helt annat i samma diskussion, så föreslår jag inte Danmark som tillflyktsmål.

  Varför inte ett land, minst 500 mil härifrån, och helst ett land där vi inte kan språket.

  Då är vi i alla fall hyffsat skyddade mot förföljelse från vår gamla stat.

  — Om vi får stanna i det landet, vill säga.
  Vi har ju trots allt legitima skäl att fly.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s