3007, AD

År: 3007
Plats: Utgrävning KB-209

Loggbok:

Dag 1:
Övre jordlager bortforslat. Vi har upptäckt vad som liknar en stenformation av stora mått. Utgrävning pågår. Enhet D-5 utnyttjar geolaser för att undersöka förekomst av biologiskt nedbrytbart material med inhiberad status.

Dag 2:
Till ett djup av fem smältfot eller mer har jord forslats bort. Doris, sköna Doris jord. Stenstrukturen visar sig vara icke naturlig; byggd? Vidare utforskning med hjälp av geolaser inhiberas tillfälligt på grund av kraftig jordstrålning. Vad har egentligen hänt här?

Dag 3:
Triumf! Enhet B fann idag en mycket svårt sargad skylt, som efter preparation blev läslig. Med hjälp av tidigare arkiv kunde skylten tydas som: ‘Kungliga Biblioteket’.

Dag 4:
Vi har öppnat ett förseglat valv. Rad efter rad av i det närmaste förmultnade hyllor av skrifter, de äldsta daterade ända tillbaka till 1984. Detta är ett arkeologiskt genombrott! Vetenskapen kan nu en gång för alla vidimera att mänskligheten är äldre än 1000 år! Vi gissar, utifrån andra utgrävningar, på 2000 år.

Dag 655:
Ett tröstlöst arbete med omhändertagande av urgamla skrifter når sitt slut. Bland allt material finns mycket lite att gå vidare med.

Dag 700:
Enhet P rapporterar tillbaka. De har funnit en nästan helt intakt ögonvittnesskildring. Detta är fantastiskt, som om Någon ville att vi skulle finnas här. Våra lingvistiska experter på antik terranska har lyckats översätta titeln! ‘Kom och hälsa på mig om tusen år’.

Dag 701:
Vår undersökning av det Kungliga Biblioteket (vilken kungs bibliotek? Vi har uppgifter om en Caxviigustaf och en Renfält eller möjligen Pers Son) har visat att skriften vi fann – ‘Kom och hälsa på mig om tusen år’ – är en … Vänta.

Vad är det där?

Skuggor utanför tältet. Ljus på himlen.

De är här!

DE!!!

Dag 705:
Vi har flytt ned till djupaste kammaren. Trummor … trummor ur djupet … Nu … kommer … De!

***** 

År: 4007
Plats: Utgrävning KB-209

Loggbok:

et

– – – – –

Intressant?
Andra bloggar om: , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s