Småländsk kyrka portar gammal man

tomtenEnligt en notis i Dagen.se är Tomten inte längre välkommen till Ryssby kyrka norr om Kalmar. Kyrkoherden i Ryssby församling menar att gränsen måste dras någonstans – och drar gränsen vid sankt Nikolaus. Tomten, alltså. Där ska inte finnas tomtar i kyrkan i samband med Luciafirandet. Rätt märkligt, med tanke på hur många tomtar det redan finns inom kyrkan.

Olyckligtvis stannar Dagen.se vid själva konstaterandet och tar inte in några kommentarer från den detta förbud verkligen drabbar. Nej, inte barnen (även om de drabbas av avtomtefieringen, de med). Herr Klokbok, som alltid varit en snäll gosse (utom ett år när jag fick strumpor istället för leksaker), har dock lyckats få tag på hr Nickolaus själv, från hans grotta i en by en bit utanför Moskva. I ett uttalande uttrycker han sin bestörtning över Ryssby kyrkas beslut och kallar det ‘rasism’.

”Det hörs på namnet vad de tycker om ryssar!” säger Tomten. ”Bara för att jag råkar ha vissa ryska kopplingar ska jag alltså diskrimineras! Tänker de ens på barnen!?”

Efter visst grävande i dunkla källor står det klart att Tomten inte bara har ryskt påbrå, utan också innuitiskt, finskt, japanskt, afrikanskt, tyskt, judiskt, indiskt, nordamerikanskt och svenskt påbrå. Plus en hel del annat odefinierat blod som skvalpar runt i ådrorna. Och lite Coca Cola.

”Det som är allra mest upprörande,” säger Tomten och suckar, ”är inte att jag blivit portad från kyrkan – utan att jag blivit portad därför att jag är man! Och för gammal! Och överviktig! Han, den där kyrkoherden, säger det ju klart och tydligt: Han vill inte ha tomtar på Lucia! Och gissa vem Lucia var? Just det! En smal, slank blond böna med toppiga bröst, långa ben som gjorda för att glida runt midjan på en … ho ho ho …” Tomten harklar sig. ”Men! Det här är en feministisk konspiration!”

Frk Lucia (bilden) har valt att inte kommentera.

possibly_lucia

– – – – –

Intressant?
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Annonser

2 thoughts on “Småländsk kyrka portar gammal man

  1. Du har fel:

    a) Tomten bor i Rovaniemi.
    b) Lucia kan mycket väl ha varit både mörk, hårig och lönnfet
    c) Om han har i kyrkan att göra har jag valt att inte ta ställning till.

    God advent!

  2. Pingback: Tomten bor inte alls i Finland « Herr Klokboks Kollektion

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s