Den svenska synden

För en tid sen förfasade sig Anders Westgårdh över en beskrivning av ömsesidigt sexuellt utbyte mellan man och kvinna i
Veckorevyn. En replik utmärkte alldeles särskilt tipset att … ja … att föra upp en kroppslig utväxt utan direkt inverkan på könsumgänget i en annan kroppsdel också utan direkt inverkan på könsumgänget. Alltså – ett finger upp i röven. På killen. Det var förstås – hemskt.

Teflonminne skriver mer om det, om ni nu önskar uppdatera denna moralpaniska ickenyhet. Faktum är, att när jag läser igenom den gångna veckans hysteri kring sex och rött hår ibland känner ett behov av att göra som den norske rektorn – fast göra det med media. Men det vore ett brott mot yttrandefriheten, tror jag. Och den är trots allt orsaken till att jag får skriva det här. Än så länge.

Vad som länge varit känt – faktiskt ända* sen de gamla homosarna kring Akropolis och av diverse andra** – blev en alltför stor chock för Westgårdh. Inte ens historiska belägg torde kunna runka*** omkull hans uppfattning. Fast analsex – med eller utan fingrar – har varit och är en ofta utförd praktik. Så – det krävs bildbevis. Som …

det här:

KsOm1

(Bild från Katastrofala Omslag)

För att bli lite sexistisk: Wowsers! Inte nog med att det är ‘Party Music 1 Swedish Style’ – det är också svensk synd! Spana in puman! Som en förhandstitt av Idol, fast kanske inte … Men tira på’na! Brunhårig, brunbränd, sittande i en vad jag förmodar midsommarkväll. Lättklädd, schyssta brö’n och … En hand placerad på ett sådant sätt att positioneringen skulle locka fram samma sensuella flin som hon bär, hos vem som helst. Fäbodjäntan – du har inte en fet chans i helvete att konkurrera här! Skivomslaget är till och med en häftigare bild än den av en kvinnlig streaker i Aftonbladet!

Nu är ‘Party Music 1’ en skiva från vad jag förmodar är sent 60-tal, tidigt 70-tal. Det var lite annorlunda samhällsstandard då. Om … låt oss säga Kylie Minogue, skulle sitta så där förnöjt mot en trädstam eller telefonstolpe – då skulle det snart finnas rubriker i kvällspressen.

KVINNOR RASAR MOT MINUGES* NYA SKIVA

eller

SKANDALSKIVAN!

eller

KYLIECHOCK! IDOLJURYN SLÅR SÖNDER HOTELL I REN PROTEST!

eller (via National Enquirer)

ELVIS PRESLEY ABDUCTS KYLIE MINOGUE FOR SEX TERROR!

Visst kan man tycka att skivomslaget är anskrämligt. Visst går det att driva med det numera, i vår moderna upplysta tid, där vi faktiskt vet att ett figner upp i rö… att föra upp en kroppslig utväxt utan direkt inverkan på könsumgänget i en annan kroppsdel också utan direkt inverkan på könsumgänget, är omoral. Eller ganska så nice. Faktum kvarstår dock:

Svensk synd har aldrig varit vid så god vigör som nu. Var och varannan nätsurfare har förr eller senare råkat på ‘Emma from Skarpnaeck’ eller ‘Lotta from Amal’ i sidoreklamen hos någon … ja – site. Med tanke på alla enormt brunstiga män och kvinnor – mest kvinnor – är det faktiskt lite förvånande att till exempel Sverigedemokraterna vill se insatser för ökad nativite. Med så många kåta brudar drällande borde väl reproduktionen av svenska barn vara en baggis!

Men det förutsätter förstås att där finns villiga killar, som kan tillfredställa de nativitetslängtande unga kvinnornas syndfulla behov av bland annat – ett finger upp i rö…  Ja. Jo, hmm. Host, host, nudge och så. För riktigt alla män är nu inte direkt intresserade. Det finns, enligt osäker statistik, omkring 10% män (kvinnor räknas inte, som bekant) i Sverige vilka hellre önskar sig en … sån här man.

KsOm2

(Bild från Katastrofala Omslag)

BÖGAR!!! Bögar, alltså. Inte riktigt straighta män, utan ‘fjollor’, halvmän, såna som mer än gärna

>>lyssnar på ‘the Gayes’<<

ser ett finger upp i r… alltså, ni vet. Det spelar ingen roll om de jobbar som järnarbetare och bär hjälm – de är i alla fall fjollor. Titta bara på bilden, people.****

Det sägs att varje människa är bisexuell. Att alla bär på en latent ‘homo-gen’. Kanske låg vem som än tog fram det här skivomslaget i framkant rörande denna teori. I alla fall är det ett ganska syndigt omslag det där med; tre killar och (tror jag) en tjej. Relationsanarki! I vart fall en ‘före gangbangen’-bild. Nutida skivomslag är nästan patetiskt mjäkiga i jämförelse; det mest chockerande jag fortfarande kan påminna mig är väl 2 Live Crews omslag. Eller möjligen Vikingarna … från länge sen, då.

KsOm3

(Bild från Katastrofala Omslag)

Jag undrar vad Christer Sjögren (eller för all del – Carola*****) tänker när hr Sjögren tittar igenom sitt skivarkiv från tiden med Vikingarna – och ser det där … En skock fuskhedningar som gör reklam för kristenhetens glädje – Hallelujah. Och vad tänkte reklammakarna med? Hade de hört något om Birka?

Eller så låg de i framkant. Kanske hade de via någon Wells-iansk tidsmaskin transporterat sig till år 2000, fixat svampar av någon ur bandet ‘Mushipower’ och sen raskt tillbaka till 70-talet. Men en sak slår mig med ‘Mushipower’

KsOm4

(Bild från Katastrofala Omslag)

De har en förklädd Pyramidhead på omslaget. Glöm den nakna tjejen, teepeen och hästkraniet målat i psykidelik. Det är PYRAMIDHEAD på magiska svampar! James Sunderland skulle aldrig hitta sin Mary efter att ha sett den där skivan … han skulle ha varit ett dregglande kolli någonstans i Silent Hills mörkaste källarvåning. Bortom räddning … tills Lasse Löndahl äter upp hans huvud. Förutsatt att mr Sunderland är ett, ähm … äpple.

******

(Ett enormt stort TACK till Katastrofala Omslag för att du såg till att jag inte kommer kunna sova mer, någonsin. Eller lyssna på musik.)

(Katastrofala Omslag hittades via Kronberg Skrattar och Ler)

(I händelse av att Katastrofala Omslag blir sur över att jag använder hens bilder, kontakta mig så fixar vi det på nåt sätt.)

– – – – –
Intressant!
Andra bloggar om:
, , , , , , , , , , , , , , , , , ,
– – – – –
*: det är ett medvetet stavfel.
**: homosexuella i andra länder, markis de Sade och hans glada kavaljerer, proffesionella onanister och sexatleter
***: Runka – Enligt SAOB – Svenska Akademiens Ordlista – är det
1) [jfr t. runka, ffr. ronche, it. runca, ronca; av lat. runco (gen. -ōnis), skära, avledn. av lat. runcare, rensa (se RONSARD) (förr) vapenhist. stångvapen med symmetriska uppåtböjda sidoklingor, ronsard. 2) y. fsv. runka; jfr nor. dial. runka, om fartyg: svaja, d. dial. (Bornh.) runka, gunga; i avljudsförh. till RINKA v.,; jfr äv. dels sv. dial. runkla, runka, skaka. Och ni som trodde att det var något fult …
****: Innan ni födömer mig som homofob, så ska ni veta att jag är en fjolla, deltidsfjolla. Så jag får driva med stjärtgossar, så det så. Jag är ju en själv – på deltid.
*****: Det här var ett skandalöst Twinglyhoreri!

Annonser

7 thoughts on “Den svenska synden

 1. Somnat än?
  I övrigt, så gapskrattade jag, igen…tack, jag behövde det garvet!

  (Förresten, angående första omslaget, inte ”solbränd”, för mycket kletig brunkräm i feijan, typiskt sjuttiotal…)

 2. Tja, du vet … hellre för mycket kletig brunkräm i fejan än på andra ställen.

  😛

  (Du _har_ väl hört den där ‘råttan i pizzan’-historien om killen, som överlycklig över att hans one night stand vill ha analsex, rusar ut i hennes badrum – utan att tända lyset! – ocdh rafsar till sig en tub glidmedel … för att på morgonen vakna upp med bruan fläckar och insikten om att han tagit fel tub?)

 3. Fåntratt!
  Sömnlöshet är icke befrämjande…för något alls.

  Nej, den historien hade lyckligen undgått mig, tills nu…nu är det j a g som är sömnlös, tack så vääldigt mycket.
  😉

 4. Återigen en helt underbar bloggpost. Tack för att du håller humöret uppe på topp!

  Och ja, den där skivomslagssajten är välidgt rolig.

 5. Om ursäkt för att jag ledde dig vidare till Katastrofala omslag.

  Angående Vikingarnas hebreisk-judiska uttryck Hallelujah – nä det kan knappast ha varit ett typiskt fornnordiskt uttryck – inte heller ett tidigkristet. Men säker är jag inte. Kanske satt Harald Blåtand och gormade Hallelujah som nyfrälst på julgillet.
  Säker är jag däremot vad gäller hjälmprydnaderna: De bar inte horn. Vilket mannen till höger (Christer Sjögren?) har förstått.
  (Om jag råkat posta två gånger ber jag återigen om ursäkt – det var problem med postningen här. Inte lika stora som hos Katastrofala omslag – som inte ens tillåter att man ber snällt om att få låna bild och text – om man inte har bloggkonto hos det hotellet – men krångligt nog för att försvinna ut i den stora cyberrymden – där inget av vad man skrivit fastnar)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s