Lunchrumsmentaliteten på Passagen blogg

marija

‘I swear, if you take one more fucking picture of me I’ll fucking rip your motherfucking head off, motherfucker … ‘

Varför tänker jag på en fusion mellan Tony Montana och sgt Ellen Ripley när jag ser den där bilden av Marija Cirovic? Ah … det har att göra med vart jag hittade bilden – och det var inte på ‘Miss World’-siten (jag visste inte ens att det fanns en sån, en site alltså). Nej, faktum är att här har vi ett exempel på socialisering: Jag roar mig (klaga inte på min humor, tack) ibland med att titta in på *Antifeministiskt/Alternativ*. Enligt Bloggportalens presentation är det en blogg driven av en Grahn, herr (48). Bloggen är en … hur ska jag säga … hmm … en fascinerande inblick i Patriarkatet. Det vill säga – den vite heterosexuelle mannen, fyrtioåtta år gammal . Ja, jag vet, jag är skittaskig nu. Hänger ut honom så här, men – äsch. Fuck it. Som Gustav-Adolf Ekdahl säger, i ‘Fanny och Alexander’:

”Busar ska behandlas busaktigt!”

Fast är hr Grahn en buse? En första anblick ger vid handen detta resultat, men …

Bortsett från att hr Grahn uppenbarligen är en länksamlare och har specialiserat sig på kvinnors brottslighet (vilken existerar, har existrerat och frodas i högönsklig välmåga), får jag alltid … lunchrumsvibbar av hans blogg. Enda orsaken till att han fortfarande finns kvar i bloggosfären är sannolikt att han riktar in sig på feminister. Hade han drivit en antiblatte-blogg skulle Bloggportalen ha censurerat honom fortare än kvickt.

Hr Grahn har självklart rätt att spy sitt obildade dravel över de läsare han nu har. Det är en av yttrandefrihetens grundläggande grejer: Vi har rätt att säga vilka dumma, idiotiska, korkade saker som helst – George W Bush är satanist – utan att (under svensk lag) riskera mycket mer än dagsböter. Vi får till och med brännmärka en av Sveriges största minoriteter som cancersvulster – och sen få medhåll från tunga namn som redaktörer på Viktiga Tidningar. Inga problem där inte. Vi får skita vad skit som helst, där finns alltid någon scat-älskare med öppen käft.

Yttrandefrihet tillåter också verbala spottloskor på såna som man, av en eller annan orsak, anser behöver en sån. Som hr Grahn. För inte nog med att han radar upp länkar till artiklar som uteslutande handlar om kvinnor och kvinnors klammeri med lagen – han kryddar det också med mindnumbing-fucking-idiot-klyschor. Som, till exempel:

”Min kommentar: Här har man knappt kommit iväg med en anmäkan. Hade det varit en man så hade säkert nationella insatsstyrkan skickats från Stockholm…”

(Stavfelet är hans. Permalink.)

Men trots att han tillhör bottenskrapet av bloggare, så är han faktiskt riktigt rolig. Och, får jag tillstå, ärlig. Därav mitt ‘men …’ ovan.

Ärligt – helt ärligt! Mannen är ett fucking big laugh! Om Patriarkatet någonsin har behövt ett frontface, så har de hittat det i honom. Ja, jag är medveten om att det här blir ett ‘snacka-skit-om’-inlägg (och att han får fler läsare!) men hey!

Om han får sprida gödsel på sin åker, så sprider jag min skit på min lilla täppa.

Jag är inte helt säker, men jag antar att hr Grahn har läst in sig på Berit Ås uppräkning av härskartekniker. Om han inte har gjort det så har han gång på gång lyckats pricka in femetta efter femetta. Misstänkliggörande, som i citatet ovan eller som i detta:

”Efter att ha haft kontakt med 100-tals politiker, kommunala tjänstemän, landstingsanställda, journalister
(där 9 av 10 är kvinnor i samtliga grupper) så kan jag sammanfatta det enligt de VANLIGASTE svar jag fått:”

(Permalink)

Förminskande, som hans

”De har en särskild avdelning/hylla för feminism på mitt bibliotek så jag stegade fram till Bibliotekarien och frågade: ”Jag söker böcker om antifeminism, har ni det?” Hon tittade på mig med stora ögon. Den frågan hade hon nog ej fått förrut. Efter en koll på datorn hittade hon EN bok som dessvärre var utlånad. Det var inte dom 100-tals feministiska böcker som stod i hyllorna bakom oss… Dom hånlog alla åt mig och kanske fröken bakom disken här också…?”

(Permalink)

(Jag kan förresten upplysa hr Grahn om att ‘feminism’ inte har en egen hylla, däremot har ‘genus’ (även kallad ‘könsroller’ eller ‘kvinnofrågor’, fast det gäller äldre bibblor) ett egen signum – ‘Oh’, om jag inte minns fel. ‘Antifeminism’ hittas under skilda avdelningar, inte minst under Strindberg- eller Mailer-hyllan.)

Förlöjligande, som i hans

”Jag tänkte på bussen där hon satt mittemot mig att de måste vara från fd Sovjetunionen eller nåt. Men sen såg jag artikeln nedan (klicka på länk) och insåg att det är en trend. Det ser dock för j-t ut…”

(Permalink – och det han vill vi ska klicka på är det här).

Och så vidare, och så vidare.

Uppenbarligen har han hittat något nyttigt i ‘feminist’-hyllan, för hr Grahn har börjat krydda sina tokskallerier med ‘feministiska’ citat, också. Som, till exempel:

”Verklig jämlikhet uppnås inte den dag då en kvinnlig Einstein blir erkänd lika snabbt som en manlig Einstein, utan den dag då en kvinnlig nolla befordras lika snabbt som en manlig nolla.”Bella Abzug

(Permalink)

Till hans försvar ska jag dock också påpeka att han kryddar med ‘antifeministiska’ citat, som denna pärla från Alliansens svarta får, Kristdemokraterna:

”Jag delar inte feminismens analys av våld i hemmet. Det finns kvinnor som är ragator och kvinnors makt utövas genom manipulation och på ett mer verbalt sätt. Och känner man ofta vanmakt så tar det aggressiva testosteron-adrenalinstinna över, för män har ju svårare att tala om känslor.” (Roger Fransson, kd, i Uppsala kommunfullmäktige)

(Permalink)

Roger Fransson och hr Grahn kan nog ta varandra i hand. Det är lunchrum i både hr Grahns och Roger Franssons retorik. För det spelar inte så stor roll vart lunchrummet ligger – i regeringskansliet eller på ‘Kabeldragning Genom Råolja AB’, lunchrumsmentaliteten är förhärskande, vartän vi vänder oss.

Lunchrumsmentaliteten känns bäst igen på det stora hyckleriet. När Viktiga Personer är närvarande (som Ali Hassan abd al Haq, enbent jude från Irak med en pojkvän som heter Alfons) är alla bästis och bundis med muslimer, invandrare, kvinnor, bögar, lesbiska, punkare, kapitalister, liberaler. Inga problem där inte – ‘jag är inte rasist, jag jobbar ihop med en svartsk… en invandrare – och han är nästan mer svensk än vad jag är’.

När maten intas någon annanstans, vid middagsbordet i hemmets härd, låter det oftast helt annorlunda. Men man ska inte klaga – hyckleri och dubbelmoral och falsk solidaritet är ursvenskt. Åtminstone tillräckligt svenskt för att garantera en röst på sossarna (‘jävla borgare, de ger mig mer i lön, förbannade moderatjävlar, fy fan, nästa år blir det en BMW men den där jävla Littorin borde fan i mig skjutas! Och vad fan ska man rösta på!? Partiet styrs av en fitta, jävla feminister – de nästlar sig in överallt. Och Gullan, du håller käft! Annars jävlar ska du få se på solidaritet, din slyna!‘).

Nu var jag A) elak, B) fördomsfull, C) förmodligen för ärlig för välfärdens bästa. Jag ber om ursäkt till alla kabeldragare med råolja upp till midjan, vars kollegor är ‘inte som vi’. Sen vill jag tipsa er om ett nytt parti, det heter Sverigedem… Nej, förresten.

Hr Grahn är åtminstone ärlig. Han ger Normen ett ansikte – om än att ansiktet är en skitusel blogg på Passagen. Han ska ha cred för att han håller fanan högt mot en himmel stadd i brand. Good for you, boyo! Dig vet vi vart vi har, med en fiende som dig – vem behöver vänner? Värre är det med andra, de där som inte för sitt liv skulle våga säga att de helst vill att kvinnan ska stå vid spisen och föda barn.

Din blogg suger, hr Grahn. Men den är i alla fall ärlig.

Peace out!

– – – – –

Intressant?
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Annonser

One thought on “Lunchrumsmentaliteten på Passagen blogg

  1. jaaa, vad säger man?
    Han verkar int eha mång akottar på toppen. Jag vägrar läsa denna skogsmörka Grahnblogg…. du verkar ha ringat in problemet redan, jag litar på dig. Fanny och Alexander dansade väl kring en gran…. denna bör ju få en och annan ramsa om små grodor, han verkar barra rätt många.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s