En åsikt om tyskadel, fildelning och FI

Överstelöjtnant (pens.) Gustaf von Bromsklouss har ordet:

Nu min själ tror jag att jag tappar hakan! Om det inte vore för att löständerna skulle ramla ut, så skulle jag baske mig tappa hakan! Det skulle jag! För nyligen hemkommen igen från den där inrättningen för svaga individer och jävla simulanter – sjukhus heter det, jag simulerade lårbensbrott där – läser jag i den ärevördiga gamla adelsblaskan SvD att en adelsman har gått och … ja, nu tappar jag nästan hakan! Han har blivit kulturell! Den där slyngeln von Holstein borde veta hut! Hans anfädrer snurrar i sina gravar, det är jag alldeles bombis på! Tysk adelsmän ska inte bry sig om kultur! De ska slåss!

Hmmpf!

Mröhöh, jag kommer att tänka på en gammal tysk, jag, en som jag låg i samma skyttegrav med i jag tror det var Mahassarahanan, norra Bengalen. Det kan ha varit Warsawa också, jag vet inte så noga. Heinz hette han, som ketchupen. Heinz von Oberstorfen von Saalbach und Schlingenmingenreitterreich. Han kan ha hetat Müller också …

Müller! Det var ju han den där kalfaktorn jag hade, under min tid i Namapratwa, södra Bengalen. Fast … Det kanske också var Warsawa. Nåja, den där Müller, det var en slirig jävel. Kulturell. Spelade gitarr gjorde han. Och skrev poesi. Usch!Typiskt såna där proletärer utan ett enda ‘von’ före namnet. Men han fick visst så han teg sen, har jag för mig. En dag förstår ni, så var vi ute i bushen (eller om det var ghettot) och ur ett buskage så hoppar en tiger (det kan ha varit en jude också)! Jag svär, en stor kattusling, randig (ja vaffan, det var ju såna där … judar. Också, randiga alltså)! Tiger, eller om det var en vanlig huskatt – jag vet inte riktigt, jag var ganska full.

Jävlar vad Müller skrek. I och för sig, kommer jag på nu, hette han Möller – Olle i förnamn – och det var på Revinge hed när jag fortfarande var kadett. Men principen är densamma:

Adelsmän ska inte bry sig om poesi. Det gör inte von Holstein, läser jag, och det är ju bra, men sen så inser jag att det är ingen hyfs på adeln numer. Han vill ju ge mina pengar till socialister och kommunister och hottentotter och såna där, såna där … Såna där amerikaner. Negrer, alltså.

Usch!

Fast Heinz, jo Heinz hette han, som ketchupen. Heinz von Oberstorfen von Saalbach und Schlingenmingenreitterreich. Han, minsann, där i bushen av Warsawa eller om det var i närheten av Ikkitikkiprikkimikka, norra Finland (jag var där alldeles frivilligt), jävlar vad han kunde recitera Goethe! Göte var en stor pöt, som jag tror den där rödhårige komedianten sa. Eller om det var en neger. Jag vet inte så noga.

Ska det vara nåt? Sånt där, sånt där – kultur? Arbete? Låter farligt, tycker jag, ungefär som det här med vad de nu kallar det, ungdomar, såna där slynglar som pratar istället för att sjunga. Glasögon har de också! Och kortärmade tröjor! Fildelning, visst heter det så? Stöld, det är vad det är det! Det har den där blonda bruttan sagt, och hon skriver deckare som jag tycker om – och såna där, höh, små kickor … inte kan de väl fara med osanning? Va?

Jag har ett barnbarn, eller i alla fall nån slyngel i min släkt på den amerikanska sidan. Edward Teach heter han, otäck jävel. Pirat. Han har glasögon. Jag har aldrig litat på folk i glasögon – frågar ni mig skulle man ställa upp alla optiker mot en vägg. Så, nåja – mitt barnbarn, han med glasögon, han har svart skägg, eller – skägg och skägg. Det är en ful jävla flugskit på hakan och någon ful jävla flugskit på läppen och mellan dem flugskitarna glappar käften om hur allt ska vara gratis. Som filen.

Det här är min åsikt, ja ni får gärna tycka illa om mig, men det här är min åsikt. Någon måste säga sanningen, förstår ni. Numer mer än ofta, eftersom allt går åt helvete med flickor som arbetar och tar sig ton och det där fiminism eller vad det kallas – FIttstimmet, ni vet. Så, det här är min åsikt:

Har man inte råd med elva kronor för filen, då får man dricka mjölk. Den kostar bara sjuåfemtio.

Mröhöh. Hö. H hö. Va? Möh!

– – – – –
Intressant?

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Annonser

2 tankar om “En åsikt om tyskadel, fildelning och FI

  1. Ping: Jag skrev inget för exakt ett år sen … « Herr Klokboks Kollektion

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s