222 910 SEK (37 130 USD)

222 910 SEK.

Så mycket är Herr Klokbok värd enligt Bloggvärde, som jag hittade via Kamrater vi vet att kamp lönar sig (en vänsterblog, men jag är inte knusslig). Glädjande nog har undertecknad, en liberal, högre värde än den röde kamraten bakom nyssnämnda blogg med det långa namnet. Så, för att underlätta i kampen mot den röda faran …

ähm …

Den striden är redan över. De rödas uppror kom av sig, kanske berodde det på hur de verkliga revolutionärerna plötsligt en dag vaknade upp i småborgerlighet. Innan de ockuperade kårhuset, och innan almarna, gick de trots allt någon sorts utbildning, förmodligen en sådan som lämpade sig för stat, kommun, landsting och näringsliv. Mikael Wiehe, denne proggens grand ol’ daddy, blev bekväm, så att säga. Det kostar att vara fattig revolutionär, det var kanske därför Göran Skytte blev moderat?

Bummer, Lenin – men dina stödtrupper blev kälkborgare. Numer går komunister att räkna på en hands fingrar, inte minst som de flesta är ”vänster”.

Vad fan är vänster? Det inrymmer allt från nationalistiska socialdemokrater till hårdföra stenkrossare – jag menar glaskrossare med hjälp av sten – så vad är vänster? Det är som med ”höger” – under det paraplyet samsas allt från Info14 till Fredrik Reinfeldt, via Jimmie Åkesson och Göran Persson. Vart Mona hamnar vet jag inte riktigt, knappt ens hon själv. Socialmoderaterna.

”Demokrater” dock, det är ett säkert kort. Vi vet i alla fall att till och med Lars Ohly är demokrat (även om han sägs ha använt K-ordet om sig då och då). Åkesson (lilla nasse alltså, inte vintillverkaren) är också demokrat, liksom de allra felsta i Sverige. Jag kan bara påminna mig en enda person som varit uttalad antidemokrat, men det var på ett annat forum på internet (snart är det förbjudet, tack FRA). Till och med Hillary Clinton är demokrat. Barack Obama med, och de är ändå amerikaner (alltså – onda).

Politik borde egentligen vara roligt med tanke på hur diffust allting är. Moderaterna är sossar, sossarna flörtar med Sverigedemokraterna, Vänstern påminner om panelhönan på en skoldans som längtar efter en tryckare med Populära Tjejen ( Mona, men hon är bara 1% poppis) och däremellan hittar vi allt från landsflyktiga burmeser till … ja, demokrater.

Republikaner är oroväckande. Inte nog med att de har hjärnor som inte kan tänka i nya banor (till skillnad från oss liberala deltidsfjollor) – de vill dessutom göra kungen arbetslös! Sånt vill inte ens demokrater, inte egentligen. Jag har för mig att det var Palme som sa att det vore politiskt självmord att införa republik – att vilja ha det är en annan sak.

Så, trots det diffusa politiska fältet där bögar är höger och arbetarna är … konservativa, i det de vill ha det som det alltid har varit, så är politik tråkigt. Annat var det förr i tiden. Då fördes poltiska spel med vapen i hand (och en och annan bombad stad)!

Det var bättre förr. Åtminstone var det mer action. Kanske är det just den svenska modellens problem, det allra största problemet alltså. Vi pratar för mycket! Det är inte TV-vänligt. Tänk er själva, det vore bättre med Mona Sahlin på en brinnande barrikad iklädd sönderriven klänning med … inte trikoloren, men i alla fall svenska flaggan … i ena handen. Och Per Nuder halvdödende i förgrunden, Reinfeldt i bakgrunden med ett gäng kravallutrustade Combinesnut-liknande soldater bakom sig. Allt som behövdes då vore en regissör som skrek ”Action!” – men inte ens svenska regissörer gör något. Nämnvärt. De skvallrar, det gör de, men de gör inget. Norén borde väl ändå vara lite mer dramatisk än bara en ickepaginerad bok?

Å andra sidan känns det tryggt. För medan våra politiker för sina fältslag i plenisalen eller på illa stavade bloggar, så kan vi i lugn och ro se människor lynchas (bildligt talat) i TV. Eller se barnbegravningar – Sveriges nya folknöje.

Och vi klagar på talibanerna, jo tena. Åtminstone visste de huru göra politik intressant.

– – – – –
Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Annonser

3 thoughts on “222 910 SEK (37 130 USD)

 1. De flesta i rödvinsvänstern kom från trygga akademiska medelklassmiljöer.

  De hade väldigt lite att göra med den arbetarklass dessa sketungar skulle rädda.

  Kände inte igen mig i en enda av de som skrek högst om revolution eller klasskamp.

  Men vem är jag som öppnar truten och låter lite bitter på dessa dubbelbottnade kappvändare annat än en liten skit bland många andra som också härstammar från slavar, trälar och livegna i den svenska underklassen?

  En i mängden som inte vill nåt hellre än att spika fast Eklunds tunga stenhårt hans egen mandom.

  Fy fan vilket fegt nedrans ärkesvin!

  Give me two minutes with him alone!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s