Datorspel vi aldrig får se

Vi har sen datorspelens början kunnat göra det mesta. Sno bilar, köra över folk, tortera, knulla, slåss mot utomjordingar Mike Tyson och varandra. Vi har kunnat befäla arméer av allt från myror till fransmän (och en del svenskar), slagits mot terrorister, rattat en Lamborgini, passat in geometriska figurer och – inte minst! – ledsaga ett gult piller genom labyrinter befolkade av spöken. Vi har till och med kunnat dra sträckningar för SL-bussar!

Men vi har aldrig, än så länge, fått spela …

DEBATE:

Du spelar Ullrik Kvagerfors (s), riksdagsman från Skövde, som med retorik försöker dräpa den onde Statministern. Spelas i realtid (1 speltimme – 60 minuter). Multiplayerläge är enbart möjligt efter en interpellation till SDM – Statens DatorspelsMyndighet, en subavdelning av FRA – med ansökan 239-F, vidimerad av minst en myndig person sam ett juridiskt ombud författare in spe med förflutet i socialdemokratisk regering (Thomas Bodström). Så här skriver några av recenscenterna:

”DEBATE är ett förhandenvarande aktuellt parlamentarikerspel med fokusering på sociopolitiska och genusifierade dagsaktuella spörsmål ämnade att attentivisera och effektualisera den somligt synnerligen malplacerade notionen att demokrati är något för, som populasen önsakr uttrycka det, ”vanligt folk”. Enär den grafiska presentationen kanske inte möter ögonlblicksefterfrågan – on demand – bibringar den spelaren en lustig känsla av att antingen önska se på den masshysteriska dummifieringen Idol, eller vända sig åt moraliskt betänkliga tristessaversionterapeutiska underhållningsvirtuella publikationer som, till exempel, Grand Theft Auto IV (Grov stöld, del fyra).”

– Riksdagsaktuellt, nr 3:213/D4(c)

”Wooooot!!!?”

– Utländsk speltidning

”Jag kan inte trycka på ”Nej”-knappen angående det dära fraförslaget, vad gör jag för fel?”

– Fråga från anonym riksdagsman på DEBATE:s FAQ-sida

****

PLANET RAPEOPHILIACIS

Du är ett monster från yttre rymden. För att rädda din planet måste du våldta plocka små barn blommor. Så här skriver några av recenscenterna:

”Why didn’t we come up with this idea?”

Running with Scissors

”Typ, den där delen av femte banan där man ska in genom ett daghem och snutarna kastar handgranter på en, är det fett värst elle!?”

– användare på Flashback forum

”Jag har nyligen lämnat in en stämningansökan om just nämnda spel och har gott hopp om att göra åtminsto en tvåhundra dator … datortyper … Whooa! Fräck bana!”

JackThompson

****

CIVIL WAR ONLINE

Var EN av över 60 000 soldater! Vad du gör påverkar inte spelet så mycket, mest dig själv. Om du blir träffad DÖR du eller blir skadad – och då DÖR du på fältsjukhuset! Vill du vara med i Picketts Charge? Vill du slåss vid Little Round Top? Vill du bli en hjälte i Devils Den!? CIVIL WAR ONLINE är det ENDA spelet med minutiöst återskapade uniformer, utrustning, vapen och soldater – ända ner till deras skräckslagna blick och svettiga porer! Var en av tusentals, anonym och om du har otur bortglömd i en massgrav! (Obs: Kräver minst en Cray med 8.4 TB ledigt utrymme för att spela. Åldersgräns – 12 år.) Så här skriver några av recenscenterna:

”Det är som att befinna sig på plats. Trots att större delen av redaktionen tvingades börja skriva för hand, därför att hela spelet tog upp bå¨de SvD:s och större delen av de stora tidningarnas serverutrymme, älskar jag det här spelet! Enda nackdelen är att jag för sent upptäckte att CWO kräver att spelaren är ganska feg; jag försökte storma en kanon men upptäckte för sent att den grundläggande regelen i spelet är – one shot, one kill. Det var jag som var kill-en … ”

– Datorspelsrecenscent för större svensk tidning

”That ain’t at all what happen’d. It’s was a lot, lot worse th’n dat … ”

– Robert E Lee, via medium, för en större datorspelstidning

”Det där nya spelet, det är verkligen dåligt. Eller jag vet inte, jag har inte spelat det och tänker inte spela det, men recensionen av det var verkligen dålig. Den verkar vara skriven av en rabiat fanboy av sydstatarna och det vänder jag mig verkligen emot, fast jag är störd, knäpp och inte kan vistas i möblerade rum. Twitt! Twitt!”

– Snömos, användare på en större forumsite för rollsp… för spel, diverse, icke digitala.

(Faktum är att det finns ett liknande spel somCivil War Online, dock inte med samma systemkrav … Gettysburg Online.)

****

WORLD OF CRAFT

Du är en hantverkare. Du får olika uppdrag. Du kan starta ett skrå eller ingå i ett för att tjäna mer guld. Missa inte heller expansionerna, som kommer snart men inte förrän sex miljoner spelare har börjat snegla på Eve Online eller Age of Conan. Så här skriver några av recenscenterna:

”Jag har alltid drömt om att vara en gelbgjutare – och nu kan jag det! Det här är en fantastisk djupdykning med extremt bra grafik och fantastiska mönster för brysselspets! Jag rekommenderar det till alla desperata hemmafruiar där ute, som redan har börjat snegla på revolvern!”

– Bree van de Camp

”Grafiken är överraskande enkel för att vara ett datorspel, det kan bero på min dator men till och med med en ZX Spectrum fungerar World of Craft, eller WOC, jättebra!”

– Lucilla, garummakare

– ”Med en dator i rummet behövs ingen inredare.”

– Ernst Hirschsteiger

– – – – –
Nja, kanske Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Annonser

5 thoughts on “Datorspel vi aldrig får se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s