Nyheter på en minut

Jag har tänkt på hur tokig ens världsuppfattning kan bli om man bara läser rubrikerna på en tidnings förstasida – på nätet tar det ungefär en minut. Bakom varje rubrik döljer sig förstås en story, men rubriken är ungefär som killen i backslick och sidenskjorta utanför en porrklubb i Hamburg; hans jobb är att haffa gäster och kasta in dem. Rubriker, låt-, film- och boktitlar har samma funktion.

Men vad får vi för uppfattning om vad som har hänt i världen om vi bara går förbi mediainkastarna? Eftersom våra hjärnor gärna fyller på – min hjärna gärna fyller på – med utfyllnads emellan rubrikerna, oavsett tidning, så kan det ibland bli lite skruvat.

Således vet jag idag att följande har hänt i världen, enligt DN (usch, det var fult … twinglyhora så där … Fy på dig, Herr Klokbok! Skam! Skam!):

Det var ingen bomb, som orsakade haveriet med tunneln genom Hallandsåsen, varför inget brott på hallandsåsen begicks. Åtalet om miljöbrott ogillas av Håkan, Arja och Uggla, vilka inte har någon koppling till Feministiskt Initiativ, FI, som ifrågasätter Nordea. Storbanken Nordea pressas alltmer eftersom det är dags för ”Dödens grupp” – en pressarliga, vad jag förstår, där italien är favorit men skador stör uppladdningen. Frankrike är också favoriter, så det är som om polarna möts igen, vilket får Zlatan att alltid bli missförstådd. Han ser lite fundersam ut på en bild, dära … men hur går det för Sverige mot Grekland?

Kanske tänker han på att de vanligaste skulderna ska bli lättare att skuldsanera, vilket kommer som ett glädjebesked för Mattias Flink, som bedöms igen i Örebro tingsrätt. Flink är inte förvånad, han ser definitivt inte förvånad ut på en bild, men bensinen ska trots detta bli dyrare – 20 öre mer ska det kosta att åka bil. Gäller det flyg också?

Förmodligen inte. Larry fick förlösas på 11 000 meters höjd därför att Erica säger nej till Botox, hon säger ”nej, det behövs ingen Botox här inte”. Skumt … Jag vet inte vad det har med bensin att göra, men det är antagigen något vetenskapligt.

Men vad då ”det var ingen bomb”!? Det står ju om en miljardsmäll! En investmentbank är i kris och det måste innebära dystra tider förd em som ammar med silikonbröst. Fast är det svårare att amma med implantat? Jag vet inte … har ju inga, och det har inte Anders Eklund heller. Men åtalet mot honom dröjer. Han är, som ni vet, tioåriga Engla Höglunds mördare.

Tänk va, att ha en egen mördare. Det måste allt vara ena två feta glidare. Det kan bli bästa italienaren av det, om man nu tänker i lite maffiatermer. Många maffiosos har egna mördare, fast det håller nog inte krogkommissionen med om. Där har vi en sån där kommission, en sån som man inte ens visste fanns. Är det hederliga skattebetalare som avlönar dem!? Usch!

Fast Moderna anklagas för utpressning, så kanske är de också kopplade till Eklund, han mördar’n? Historien är besvärande för Sverige, vilket förstås är sant. Om den inte vore besvärande skulle vi inte skämmas över att vi ha en historia. Det är säkert därför poliser blir beskjutna vid ett väpnat rån i Årjäng. Det måste ha blivit något galet tekniskt missöde efter det, för tusentals får jobb-sms – och många av dem har inte ens ett arbete! Rekord!

Där finns alltså en övertro på hur många som arbetar. Därför dök börsen. Webb-tv talar om börsras på morgonen och en skakig börssommar är att vänta. Förmiddagens förlorare efter att det har snöat i norr – hela fem centimeters snötäcke i Kiruna! – är Elsa, Molly och Julia. Kommunen nekar hjälp. Trillingflickorna i Rönninge misstänks nu ligga bakom en mordbrand i Vällingby – ”det är bedrövligt”, säger en röst. Jag håller med. Ska det vara så? Va?`Va!? Det började brinna två i natt, då ska folk ligga och sova! Inte elda upp en snabbguide över Slussenfrågan på två minuter!

Nu vet ni vad som har hänt. Enligt DN.

(Efter den 17 juni är det bäst för er att ni läser nyheterna jävligt fort, innan de ändras och rubrikerna lyder ”Det var ingen bo…”

Fan.)

– – – – –
Intressant? Kanske.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Annonser

2 thoughts on “Nyheter på en minut

  1. Tänk, det har jag också undrat.

    Jag tror att jag ska summera morgondagens Expressen också.

    SEX GÖR DIG TILL EN AL QAIDA-MEDLEM SOM HOTAR LINGONODLARNA I ARJEPLOG! HÄR ÄR LISTAN ÖVER DE HETASTE KÄNDISARNA SOM HAR HAFT SEX SEX SEX MED ARJA OCH ZLATAN, SOM ÄR MISSNÖJD OCH HOPPAR AV TILL SVENNIS I MEXIKO!

    🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s