Mörkret – en julsaga (igen)

jagsomtomtetackgrillisMidvinternattens köld är inte lika hård som förr, eftersom bland annat Dagens Nyheter har gjort sitt bästa för att driva upp yttertemperaturen med alarism. Och varför insisterar de på att skövla skog för att prångla ut sin papperstidning när de i alla fall finns på internet? Det är bäst at passa på att läsa tidningen innan det blir förbjudet.

men stjärnorna gnistra och glimma alltjämt som de alltid gjort. För … ja – i Universum är vi en liten lort, men stjärnorna är alltid starka (tills de förvandlas till röda jättar).

Alla sova i enslig gård – och bostadsrätt, villa, hyreshus, tält, på Stadmissionen, i husvagn, under en och annan bro, på ett tunnelbane-, pendeltågs- spårvagns- busssäte, på en bänk i en park,

djupt under midnattstimma, eller åtminstone så länge kollektivtrafiken går och väktarna inte kastar ut en.

Månen vandrar sin tysta ban och aktar sig noga för den där galne svensken, som visserligen for fram i rymden förrförra året – men wtf. Aldrig har väl himlen varit så fylld av fågelsång som förrförra året! Numer glimmar nog mest FRA:s spionsatelliter …

snön lyser inte vit på fur och gran, eftersom SCA huggit ner träden och koldioxiden höjt temperaturen – tack för det, DN,

snön lyser inte heller vit på taken, på grund av sagda orsak ovan. Däremot regnar det och den underkylda marken glittrar och glimmar, till förfång för stadsjeepar och andra fordon fyllda av stressade föräldrar, iPod-ungar och elektronik tillräckligt mycket värd för at föda 15 000 sudanesiska familjer i … Nåja.

Endast tomten är vaken (eller i alla fall närvarande; huruvida han kommer att vara kvar i Sverige vet vi inte, eftersom han antingen är finne eller kirgizier – och saknar arbetstillstånd).

Står där så grå vid ladgårdsdörr, grå är han, därför att han inte heller fattar nåt av EU:s jordbruksstöd och dessutom var risgrynsgröten lite dålig, så det grå är ögonblicket innan matförgiftningen och nötterna innehöll fyra gånger så mycket aflatoxin som förra året och dessutom var det cashew, som alla vet att Tomten hatar!

grå mot den vita driva, som inte finns,

tittar, som många vintrar förr (och kommer ihåg när hen fick skotta sig fram … för många år sen, på den tiden då Folkpartiet fortfarande var liberaler, Socialdemokraterna fortfarande sossar och AFA var fullt upptagna med att hascha till Ebba Grön),

upp emot månens skiva (och tänker: ‘Ost!‘),

tittar mot skogen, där gran och fur inte längre står tätt, tack DN!

Drar kring gården sin dunkla mur (jävla protektionist!),

grubblar, fast ej det lär båta,

över en underlig gåta (nämligen blankett C4-3F; ‘vidimering av boskapsbestånd för skogsbrukare eller annan näringsidkare i skogsmark‘).

För sin hand genom ben- och huvudhår, vilket bevisar att tomten är feminist – han rakar inte benen!

skakar huvud och hätta … tror fan det, blankett C4-3F är till och med mindre krånglig än nästa blankett, D5-F4, ‘överklagande gentemot Migrationsdomstolens slutliga utförselbesked av person ej infödd inom Skandinavien’ … och då har han ändå inte satt tänderna i IPRED,

»nej, den gåtan är alltför svår,
nej, jag gissar ej detta» —

slår

(upp det på Wikipedia, loggas, får veta att Wiki snart inte är en tillåten resurs – och bötfälls av IFPI; för – ALL YOUR INTEL ARE BELONGS TO US)

, som han plägar, inom kort
slika spörjande tankar bort,

(Det är mycket lättare att inte tänka, då slipper man oroa sig för mjölbaggar i sitt eget mjöl)

går att ordna och pyssla med mackapären i vedbon, vars droppar verkligen sätter fjutt på glöggen,

går att sköta sin syssla, nämligen … Fildel… Piratpar… Glögg!

Går till visthus och redskapshus (som innehåller verktyg från K-rauta och en video med Martin Timell, nerladdad från Pirate Bay),

känner på alla låsen (från Assa Abloy, ”made in Ghaza Strip”) —

korna drömma vid månens ljus … Nähä du, din jävla tomte! De ängslas för det där med blankett blankett C4-3F!

sommardrömmar i båsen … om den där otäcke inspektörn från Länsstyrelsen, han med blanketten, eller möjligen Den Stora Bilen, som förebådar varje kos död, ögonblicket innan Stig sjunger för dem, sjunger något om färs;

glömsk av sele och pisk och töm (tack för det, Djurskyddsmyndigheten, bara för ER skull kan tomten inte vältra sig i Masochs testamente med lättklädda nymfer!)

Pålle i stallet har ock en dröm (om vad som helst utom elbatonger!):

krubban han lutar över (och tänker att ‘Hey! Det ligger en knatte med ljushuvud där!’)

fylls av doftande … kraftfoder; —

Går till stängslet för lamm och får, vilka händelsevis också oroar sig för blanketter – blankett D5-A18, närmare bestämt; ‘eskalerad inkomstförsämring p ga fårskötsel i närnatur’, eller möjligen att grannen heter Halal Koscher i efternamn; Sven i förnamn – mångkultur is the shit!

(Utom i Rosengård … )

ser, hur de sova där inne …

(Fast i Rosengård är de vakna och proppar krut i gummislangar)

går till hönsen, alla 150 000, där tuppen (numer ersatt av en märklig makapär) står

stolt på sin högsta pinne, som visserligen är för kort men ändå en pinne – och på väggen bakom syns den nästan bortflagnande texten ‘Kött Er Mård!’;

Karo i hundbots halm mår gott, (vov, vov, vov jag är en pitbull din dumma fan, jag är en fasansfull pitbull – att jag ser ut som en pudel hör inte hit!)

vaknar och viftar svansen smått, (Ska jag hugga dig va, hugga dig din jävla jävel, här får du för Pedigree!)

Karo sin tomte känner, darra under kraften av käftarnas tryck,

de äro gode vänner – iaf så länge som tomten inte släpar med sig Karo till den där grusgropen där folk satsar pengar på att Karo spöar Skräcken, en pitbull från Alby.

Tomten smyger sig sist att se (fucking peeping tom!)

husbondfolket det kära, (‘Liveshow!’)

länge och väl han märkt, att de (använder sig av piskor, bojor, gagballs, dildos, analpluggar, korsetter, lädermasker, videokamera, webkamera och … eh … hmmhmm – selleri … och Pornotube; de vill nämligen göra Milton arbetslös, fast han är död sen länge och därmed aldrig fick uppleva sitt förlorade paradis)

hålla hans flit i ära; (‘det är jag som lärde dem alltihop … Förresten fick de de där grejerna av mig i julklapp förra året!’)

Olyckligtvis … för tomten … har den tunga kriminaliteten, eller åtminstone mediabilden av den, hunnit ifatt husbondfolket. De har därför numer satt upp rörelsedetektorer och starka strålkastare, eftersom de haft problem med någon jävel som stör korna, stressar hönsen, irriterar fåren och dessutom tittar in genom fönstret när de leker.

ETT FÖR TIDIGT GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!!!

(Jag var helt nykter när jag skrev det här. Förrförra året … )

– – – – –
Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s