Tänk på barnen! Förbjud ComHem!

Jag ser att Rasmus RamstadSvensk Filindustri, SF, vill förbjuda både ComHem och andra internetleverantörer.

Detta som ett sätt att komma till rätta med fildelningen. För, enligt Ramstad, bör internetleverantörer som tillhandahåller fildelningsresusrser kunna blockeras.

Det är väl ändå onstigt att vi i Sverige ska vara så mjäkiga? De metoder han efterlyser räcker inte. Det måste mer till!

En fildelare går till exempel också på bio. Därför måste vi se till att begränsa fildelares fysiska rörlighet i närheten av biografer. För att möjliggöra detta föreslår jag biometrisk spårning av biobesökare, samkört med en nyskapad nationell databas vars data över invånarnas rörelsemönster i och omkring biografer genererats medelst mobiltelefonspårning och FRA.

Förmodligen kommer nu hugade biodelare att lämna mobiltelefonen hemma, eller lägga den på sätet i en tunnelbanevagn eller buss eller motsvarande, för att därigenom undgå upptäckt. Nå, detta löses bäst genom att biobiljetten av papper byts ut mot ett RFID-chip.

Biobesökare med rena popcorn i påsen behöver inte oroa sig. Det faktum att tekniken kräver, att för att denna bio-metriska spårning ska fungera, att varje potentiell biobesökare redan i förväg bär chipet på sig – det kan inte hindra oss!

Tindra, två veckor gammal, kommer om en sju, åtta år att vilja gå på bio. Därför måste hon redan nu bio-övervakas, via bio-metrisk spårning. Sagt och gjort, således måste vi få till stånd en möjlighet för bland annat SF att redani förväg veta om Tindra ska gå på bio. Hur? Genom följande åtgärder:

* Djupintervjuer med Tindras föräldrar.
* Bakgrunskontroll av Tindras föräldrar.
* Märkning, till exempel genom ett RFID-chip eller streckkod, av Tindra, samt Tindras föräldrar.
* Ekonomisk analys av hushållets möjlighet att en gång i veckan betala 95 :- för att få se Dodgeball, eller varför inte en barntillåten föreställning av Ingmar Bergmans Persona (i regi av Colin Nutley, eller möjligen Torsten Flink, med manus av Lars Norén … för låter vi Kleerup skriva manus så blir det för avante garde – och då kommer ingen att se filmen och SF går i konkurs).

I tonåren måste en uppföljning av Tindras bio-metrik göras. Har Tindra till exempel förlagt sina gamla biobiljetter är risken stor att hon aldrig ens gått på bio, varvid hon – på frågan om vad Pippi Långstrump är – kan antas ha sett Pippi Långstrump på internet, vilket innebär att hon laddat sagda film.

Vilket gör Tindra, den glada blonda smålockiga flickan i ängladress vi alla känner så väl (hon är ju allas vår dotter!), till … just det.

KRIMINELL.

Är det så vi vill ha det? Va? Va!? VA!!?

Tänk på barnen!

Förbjud Comhem!

– – – – –
Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s