Light it up, princess!

Skandalöst nog visar det sig nu att en kvinna (!) i de äldre tonåren röker! Aftonbladet gör självklart en artikel om det, och redan i ingressen slås det fast att rökning är otrendigt. Glöm lungemfysem och cancer – det är otrendigt.

Det här är priset eliten betalar, för att grovt parafrasera textstrofen från Kent:

”Och priset vi betalat
För att klassas som elit
Var att vi blev som dom andra
Vi blev som dom andra
Vi blev som dom andra”

Så, innan jag fortsätter ska jag påpeka följande (utskrivet i ett definitivt politiskt korrekt språkbruk):

Jag vill att Sverige, en demokrati, ska styras av ättlingarna till en landsförrädare, som importerades till Sverige i början av 1800-talet och som sadses ha tatuerat under ena armen ”meure a la roi!”. Jag vill att Sverige ska vara en monarki, en kungsstat – även om kungen snart är en drottning. Som röker.

Förresten röker kungen också. Eller rökte. Det gjorde farsan hans med, och farfar bolmade rätt friskt. Farfar gjorde annat också, men numer är det farligare att röka än att som en Gustav knulla en Kurt, åtminstone sett ur moralisk synvinkel.

det är OMORALISKT att röka!

Så är det. Det är kort sagt budskapet som ska fram till alla fjortisar som bolmar wannabee-halsbloss (det där där man drar på stinkern och sen sväljer, men har kvar röken i munhålan eftersom rök i lungorna inte bara är farligt utan också beroendeframkallande – och blir man beroende slutar man antingen som Kleerup eller Madde, men en giftpinne i nypan – fast man är prinsessa).

Men hur var det nu med intregritet? I dessa integritets- och piratpartiettider är ju trots att rätten till ett privatliv på tapeten … så länge du inte är Känd. För är du Känd gäller helt andra spelregler, nämligen det gamla trådslitna feministiska slagordet ”det personliga är politiskt!”.

Är du kändis är du aldrig privat. Är du prinsessa – och dessutom en av den där sorten där om man nu hamnade i samma låsta rum en hel natt endast med en säng och en back pilsner, så skulle man inte bli särskilt packad – så …

Nu tappade jag bort mig. Det är den där paparazzibildens fel, för finns det något sexigare än en prinsessa med en dödstagg i ena nypan? Det finns det säkert, men en sak är åtminstone kristallklar:

Kungar och drottningar – och blivande dito – ska inte röka, särskilt inte numer som det finns mobilkameror och pengahungriga stekare på jakt efter nästa kokafix.

Spelar det nu någon roll om Madde röker? Förmodligen gör det lika stort intryck i världshistorien, som om Blondinbella skulle ha satt tänderna i en flådd mink … okej – det sista hade varit en nyhet, om det nu inte hade varit en leverans … och inte en ”attack”, som somliga bloggar vill få oss att tro.

Madde får röka hur mycket hon vill. Hon är myndig, och dessutom tronpretendent efter storasyrran. Låt oss bara hoppas att Madde, eller hennes brorsa, aldrig har sett och greppat budskapet i

I, Claudius”.

Eller läst Machiavelli …

– – – – –
Intressant endast för paparazzifanatiker

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

9 thoughts on “Light it up, princess!

 1. För att upplysa eventuella icke-rökare:
  Lungemfysem och cancer skiter rökare fullständigt i – eftersom de blir ”härdade” av sin omvärlds tjat hela tiden. Det är just saker som att det är otrendigt som biter på rökare.

  Mvh

  Salle, icke-rökare sen drygt 10 månader tillbaka

 2. Pingback: Var är skinnet?? | Jomari.se

 3. Björn, har man minst en limpa hemma slipper man springa till kiosken.

  Nu är jag ickerökare sen, öhm … en tid tillbaka, men å andra sidan har jag ersatt en last med exakt samma, nästan.

  Snus! 🙂

  (Snus är ofarligt. Säger dom … Dessutom är det trendigt att snusa 😛 )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s