AntiFeminism: NU JÄVLAR ÄR DET NOG!!!

feminismAnti-feminist backlashupprop! Budkavle-uppmaning!

För drygt ett år sen eller lite mer lyckades den samlade bloggosfären nästan stoppa en repressiv lagstiftning. Detta genom en, som Blogge ”jag är stolt sexist” Bloggelito, kallade ”bloggbävning”. Gång efter annan har ”bloggbävningar” fått en viss betydelse i den allmänna debatten – så t ex tog gammelmedia upp Liza Marklund-debaklet efter ett tämligen effektivt bloggdrev (som, om jag inte minns fel, startade hos Ord Av Jerry).

Bloggosfären har också, säger den i alla fall själv (ibland), tagit Piratpartiet till Europaparlementet och med lite tur kommer den att ta piraterna raka vägen in i riksdagen (till nesa för Sverigedemokraterna, får vi hoppas).

Nå, så här från den absoluta ytterkanten av bloggosfären kommer här en uppmaning till feminister, före detta feminister, feministsympatisörer och jämställdhetsivrare som inte per automatik drämmer till med ett ”jag är inte feminist för jag tycker inte om F!”:

NU JÄVLAR ÄR DET NOG!!!

Stoppa den feministiska backlashen. Stoppa den nu. Använd blogosfärens styrka för detta ändamål. Låt inte bloggosfären endast handla om fildelning, integritetsfrågor och Vad Ska Jag Ha På Mig På Festen Ikväll.

Samla styrkorna, för om ni inte redan vet det så har kriget sen länge förklarats – kriget mot feminismen.

Låt inte feminismen gå samma öde till mötes som Belgien; där påstås konduktörerna på statsjärnvägen ha bränt alla biljetter eftersom tyskarna inte kunde åka tåg utan biljett (tyskarna var dock plankare). Det hände för en herrans massa år sen, men å andra sidan hände det tidigare än när kvinnor fick rösträtt (i Sverige; i Schweiz fick de inte rösträtt förrän 1973, vad jag vet).

Använd bloggosfären till ett fokus, en brännpunkt, på de mest grundläggande och absolut viktigaste feministiska frågorna.

(Det är förstås något som är vanskligt att efterfråga, eftersom varje liten fraktion själv anser att just Deras Fråga är viktigast, men vaffan … Någonstans kan vi väl ändå hålla med varandra, alla vi Ayn Rand-, liberal-, socialist-, anarko-, radikal-, F!-, glamour-, Blondinbella-, Feminetik-, ultrakonservativa-, rödstrumpor- Witt-Brattströmanhängare-, Rosenberganhängare-, Schyman-feminister? Inte sant?)

Samla motståndet. Kräv Vår Rätt!

ÅT HELVETE MED PATRIARKERNA!!!

(Det där lät väldigt radikalt, jag ska väl be om ursäkt till eventuella slätbukade antifeminister som råkar läsa det … och till alla radikala feminister utan kuk, men … tja. Heterosexuelle man: Det är inte dig personligen jag menar, såvida du inte går till ICA iklädd leopardfärgade tanga-simbyxor. Då jävlar! Radikale feminist: Det är inte dig personligen jag menar, såvida du inte vill inkorporera mig i förtrycksapparaten och gälla mig. Då jävlar! Igen.)

– – – – –
Intressant?`

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Annonser

59 thoughts on “AntiFeminism: NU JÄVLAR ÄR DET NOG!!!

 1. Backlashen får nog alla rabiata feminister som hävdar att män är djur m.m stå för. Det är dom som gör att ingen vill kalla sig feminist längre. Själv är jag humanist jag tror på jämlikhet för båda könen inte bara för ett.

 2. ”ta piraterna raka vägen in i riksdagen (till nesa för Sverigedemokraterna, får vi hoppas).”

  Föredrar du ett parti som skiter högaktligen i alla viktiga politiska frågor (skola, vård etc) framför ett parti som engagerar sig och har åsikter?

 3. Pingback: Man ska inte behöva säga det | Se till vänster, där går en arab

 4. Ja, tyvärr. Ramlade in här för att din blogg var på någon sorts topplista (för kommentarer?). Det var inte meningen att vara oartig – undrade mest om detta var din vanliga jargong. 🙂 Hur som helst -> Lycka till med kampen. 🙂

 5. Hur kommer det sig att så många antifeminister också är SD-anhängare? Man ska nog tänka ett steg längre; ”Är jag för dessa åsikter”? Inte ”är dessa åsikter mot vänstervärderingar, i så fall får de min röst”? Alternativt kan man kanske införa IQ-test i samband med val?

 6. Karin,

  Du försöker med skuld genom association, men det slår ju bra tillbaka spegelvänt med 10-dubbel kraft. Varför är så många feminister också kommunister? SD står åtminstone för demokratiska ideal, till skillnad från folkmordsideologin kommunism.

 7. ”Belägg.”

  Vad sägs om att partiledaren tidigare lett ett kommunistparti?

  Menar du att det är kontroversiellt att hävda att feminismen ligger långt till vänster på den politiska skalan?

 8. ”Hur kommer det sig att så många antifeminister också är SD-anhängare? Man ska nog tänka ett steg längre; “Är jag för dessa åsikter”? Inte “är dessa åsikter mot vänstervärderingar, i så fall får de min röst”? Alternativt kan man kanske införa IQ-test i samband med val?”

  Tjohoo! Okej, då tar vi det en gång till: Människor som inte håller med dig är inte per automatik Sverigedemokrater. Att du tror det säger precis allt som behöver sägas om dina chanser att få rösta om du fick din vilja igenom.

  Och ”är jag för dessa åsikter”? Hur var det nu hon uttryckte det: ”Alla män är djur, tycker inte du det också?”

  Står du för de åsikterna, Karin? Hur är det med ”Gubbe, snubbe, jävla man… dags att börja springa… jag skall slita dig i stycken”? Står du för det också? Och hur var det med de satanistiska pedofilnätverken som Eva Lundgren i sin paranoia hittade på?

  Guilt by association-strategin förutsätter tyvärr att man själv inte huserar i samma gäng som diverse extremistiska stolpskott. En dag kanske extremfeministerna också fattar detta… =)

 9. Ett av de trevligare inläggen jag läst på länge, Klokbok. Det är helt ofattbart hur pass stort stöd antifeminism-idiotin har fått på nätet. Din tidigare analys av Newsmill är spot on.

  Just ja, vi ska vara arga också: LÅT DET HÄRSKANDE KÖNET DARRA INFÖR EN FEMINISTISK REVOLUTION! RARGH!

 10. Svempa: Det handlar inte om ett mansproblem, utan ett människoproblem. En diskriminerande könsmaktsordning är skadlig för samtliga människor i ett samhälle, oavsett kön, vilket är varför samtliga människor måste jobba tillsammans för att lösa det.

  Å andra sidan så är du ju bara ett troll, så varför bryr jag mig om att förklara det här?

 11. ”Och “är jag för dessa åsikter”? Hur var det nu hon uttryckte det: “Alla män är djur, tycker inte du det också?”

  Står du för de åsikterna, Karin? Hur är det med “Gubbe, snubbe, jävla man… dags att börja springa… jag skall slita dig i stycken”? ”

  Oh no you didn’t!! Era små spjuvrar. Hur var det nu med guilt by association förresten? Har jag sagt att jag är feminist? Har jag sagt att jag är vänster? Jag kanske äääääälskar främlingsfientliga fega partier med en enda sak på agendan, vad vet ni om det? Men nog med trolluppmuntran. Jag skulle dock uppskatta om en enda feminismkritiker nån enda gång kunde sluta ta upp Radical Cheerleaders ramsa som handlar om en kvinna som blivit våldtagen, den ska inte tas bokstavligt. Det är lite som när Anders Lundin sjunger att han har Stockholm i sitt hjärta, han har ju inte Stockholm i sitt fysiska hjärta, förstår ni? Något annat som börjar kännas mossigt att ta upp är uttalandet som en kvinna och feminist en gång gjorde i samband med kvinnomisshandel och som alltså är en åsikt, tagen ur sitt sammanhang, som inte kan appliceras på alla kvinnor, feminister eller vänsteranhängare. Dessa två ”argument” har tagits upp av ALLA feministkritiker sedan 2005, har ni verkligen inget annat att komma med? SCUM kanske? Den har ingen kört med senaste kvarten. Det känns ungefär lika relevant för diskussionen om modern feminism som ovan nämnda. Detta måste iofs betyda att feminismen är en jävligt vettig ideologi, det finns ju bara två tre uttalanden någonsin som går att kritisera. Snälla kom med nåt nytt.

 12. Som sagt: Guilt by association. Ni lär få höra om sådana vidriga uttalanden varje gång ni försöker med ”folk som inte är feminister brukar vara sverigedemokrater”. Och vad gäller att dessa två uttalanden är tröttsamt tacksamma att upprepa, hur kommer det sig att ni inte behöver vara mer uppfinningsrika än ”brukar vara sverigedemokrater”?

  Kom igen, ge er inte. Skrik lite mer om sverigedemokrater och extremhögern, så kommer vi säkert på allmän begäran ta upp SCUM-manifestet också. =)

 13. Att skrika åt något håll är inte särskilt konstruktivt, vare sig det gäller skrikande feminister eller skrikande antifeminister. Men jag får väl påstå att det är ytterst sällan jag bemöts av saklighet eller en vilja att lyssna i sådana här diskussioner.

  Det handlar för det mesta ganska omedelbart om att bli ställd till svars för en mängd problem som respektive talar anser att feminismen borde lösa ”om den nu verkligen handlar om jämställdhet”.

  Det handlar också om att bli kallad rabiat feminist och manshatare, även om bemötandet har varit sakligt.

  Det är svårt att argumentera med en person som spottar ovett oavsett vad man säger.

 14. ”folk som inte är feminister brukar vara sverigedemokrater”

  Svempa, det finns massor med antifeminister som inte röstar på SD, men de som gör det brukar vara de som är minst pålästa om vad feminism står för eftersom en stor del av dem aldrig har någon substantiell kritik att komma med(se ovan). ”Män är djur” är som sagt inte ett argument för att feminismen är dålig eller kvinnofokuserad. De är, bara som ett exempel baserat på de diskussioner som finns på toksidor som t ex Flashback, även ofta dåligt pålästa om brottstatistik kontra invandrare och kan med lätthet dra till med något som ”Invandrare begår alla överfallsvåldtäkter och är därmed farliga” för att skrämma upp folk, när det i själva verket är så att de allra flesta(ca 80 %)våldtäkter begås i hemmet av någon man känner. Ca 10 % av alla våldtäkter är sk överfallsvåldtäkter utomhus. Män födda i Sverige begår fler våldtäkter än invandrare men den informationen måste man själv läsa sig till, och då menar jag inte på främlingsfientliga och vinklade forum. Personligen skulle jag iom detta aldrig säga något så dumt och generaliserande eller vinklat som t ex” Svenska män är större sexgalningar än invandrare” eller något liknande för att lura i människor att svenska män är onda eller att deras kultur är fel, men just detta gör ju SD och andra ständigt tyvärr. Och många köper det. En persons kultur eller nationalitet är givetvis inte avgörande för om han kommer våldta någon eller ej, så man undrar ju hur vissa kan vara så ofantligt lätta att lura med liknande propaganda mot invandrare?

  Men detta var ju bara ett exempel på hur jag tror att människor som är både SD-sympatisörer och emot lika rättigheter för båda könen tänker ibland.

  Vad jag egentligen vill veta är som sagt varför människor som inte gillar att Sverige försöker hjälpa människor från andra länder oftast även ogillar människor som kämpar för att båda könen ska ha samma rättigheter. Vad är det med mänskliga rättigheter som är så motbjudande? Varför är det fel att anse att alla människor ska behandlas lika oavsett kön, religion eller nationalitet?

 15. Btw, SD är tydligt homofobiska, det vet jag redan. Just det är alltså ingen ursäkt som kan användas som skäl till varför man är emot feminism och för SD. Homofobi är en tragisk fördom byggd på okunskap. Feminismen är inte emot homosexuella, de flesta människor som kan knyta sina egna skosnören är inte emot homosexuella, SD gillar inte homosexuella eftersom de inte tror att de är kapabla att ta hand om barn. Nuff said.
  Hoppas någon har nåt annat att komma med för att förklara sin motvilja mot både invandrare och feminister.

 16. Karin: Jag vet inte om du själv vet vad du försökte säga med den där harangen om våldtäkter.

  Gällande min egen inställning till feminismen i Sverige idag, så finner jag den motbjudande därför att den driver något slags idé om att kvinnor behöver en massa olika speciallagar och regler för att klara sig. Detta tolkar jag som att feminismen idag faktiskt anser att kvinnor är, i någon omfattning, mindre dugliga än män. Kvotering är inget bra verktyg för att jämställa samhället. Att förstöra rättssäkerheten i sexualbrottsmål är en katastrof för hela vårt samhälle. Att träna unga flickor att döda män, vilket görs friskt under täckmanteln ”självförsvar” är fullständigt sinnessjukt.

  Låt oss ta ”kvinnligt självförsvar” som exempel på idiotin. Man erbjuder mycket korta kurser, bara på totalt några timmar, där man i princip lär kvinnor att döda genom att slå mot ögon, hals, pung och knän. Man uppmuntrar också kvinnor att använda vapen. Allt motiveras av ”skylla sig själv”.

  Om vi sedan går till resultaten: Kvinnor skadar människor på grund av missförstånd. Kvinnor slår och lyckas skada våldsmän som dör av skadorna – kvinnan åtalas för dråp. Kvinnor slår och lyckas reta upp våldsmän, som sedan misshandlar dem sönder och samman som hämnd. Kvinnor försöker använda den berömda nyckeln som vapen, upptäcker vilket ruskigt dåligt vapen det är. Kvinnor blir anfallna och glömmer omedelbart allt de lärt sig.

  Tro mig, allt detta och mer därtill förekommer. Jag tycker i princip det är bra att man lär sig hantera våld på ett vettigt sätt, självförsvar är jättebra, men formerna detta görs under är vansinne.

  Det första som händer om du blir påhoppad är att du glömmer 90% av allt du lärt dig. Du måste alltså ha övat mycket för att ha en chans. Sakerna de lär ut är mycket riskabla, både för den som gör dem, och för den som träffas. Som svensk lag ser ut skulle en kvinna som krossade strupen på en presumtiv våldtäktsman förmodligen få fängelsestraff för dråp alt grovt vållande eller liknande. Nycklar är inga vapen, dessutom skadar du handen med dem.

  Så hur skyddar du dig? Träna någon form av självförsvar, det finns mycket att välja på. Gör det länge, du behöver flera års träning för att ha en realistisk chans mot någon som är större och starkare än du. Trots detta är de viktigaste åtgärderna: Var inte full. Ha folk omkring dig som du känner. Håll ögonen öppna. Se till att du kan springa i de skor du har på dig.

  Feminismen tycker att det är lättare att bara visa tjejer hur man knäar en kille på någon timma, tipsa henne om nyckelns potential som vapen, och uppmuntra brutalitet med ”skylla sig själv”.

  Detta är bara ett område där feminismen aktivt försämrar människors liv. Det finns så många fler att det är löjligt. Därför tycker jag illa om dagens statligt sponsrade extremfeminism, ni vet den som baseras på könsmaktsordningen.

  Jämställdhet, lika chanser, lika lön, lika ansvar och så vidare, däremot? Självklart skall vi ha det.

 17. ”Jämställdhet, lika chanser, lika lön, lika ansvar och så vidare, däremot? Självklart skall vi ha det.”

  Hur vill du att vi uppnår det om ena hälften av Sveriges befolkning inte ska läras rätten att försvara sig?

  Du verkar mer vända dig mot tekniken bakom självförsvar, än själva självförsvaret. Jag vill verkligen inte tolka dig som att kvinnor inte har rätt att försvara sig …

  Så, om nu kampsporter eller därtill inspirerade tekniker för självförsvar är något Kvinnan Ej Bör Ägna Sig Åt – vad återstår då, anant än en nyckel i ögat på den jäveln?

  Sant, det blir hemska skador. Usch ja. Men … är det pudelns kärna?

  Att den skadade är en man, inte en kvinna?

 18. Du kunde börja med att läsa det jag faktiskt skrev.

  Jag tycker att det är en mänsklig rättighet att kunna lära sig att försvara sig själv. ALLA skall ha den rättigheten. Samtidigt kan man inte gärna hävda att det skall vara obligatoriskt – allt handlar om vilka risker olika människor ser, och vad de är beredda att lägga tid på. Alltså: Fritt fram för utlärande av självförsvar.

  Men. Det finns seriösa kurser, det finns mindre seriösa, och det finns feministiskt självförsvarsblaj. Nu skall erkännas att jag inte deltagit i sådant själv, men i de sammanhang det beskrivits, har jag fått bilden jag redogör för ovan.

  Lite kunskap är farligt. Detta ser vi i alla sammanhang. Skall du kunna försvara dig, med bra chanser att lyckas, helst utan att åka i fängelse för vad du gör med den du försvarar dig mot, så måste du träna länge på det. Särskilt om det handlar om en situation där du är betydligt svagare än motparten.

  Vill du ha ett exempel på en sorts självförsvar som faktiskt är anpassat till svensk lag, ta en titt på jiujitsu. Fördelen är att ALLT du lärt dig kan användas utan att du behöver fundera på lagliga konsekvenser. Det finns andra, t.ex. taijutsu och krav maga, med utpräglad självförsvarsinriktning, men skadorna på den andre kan mycket väl bli ett legalt problem för dig, om du inte sållar bort saker du lärt dig.

  Återigen: för att undvika att bli skadad eller våldtagen finns det många saker som är betydligt viktigare än hur man slåss. Ha ingen musik på i hörlurar. Drick dig inte full. Stanna inte ensam på efterfest hos folk du inte känner. Lämna inte ditt glas obevakat. Ha kompisar i närheten. Ha skor du kan springa i. Tänk på vilken väg du skall ta hem. Och så vidare.

  Om en person är hotfull och för nära, finns det fortfarande mycket du kan göra. En full eller drogpåverkad person blir ofta lätt aggressiv, och det finns mycket du kan göra för att minska risken att personen uppfattar dig som ett hot och därigenom undvika våld. Att få personen att sätta sig ned, att fråga om han vill ha en kaffe eller en macka, många sådana saker kan få en person ur balans, och kan förhindra våld.

  Lär alla människor dessa grejer istället för patetiska nyckelanfall. Sannolikheten att du skulle lyckas träffa någons öga, med nyckel eller slag, är så försvinnande liten ändå. Sannolikheten att du skulle lyckas få någons knä ur led genom att putta lite på det med foten, tja… lycka till. Att göra endera när du är halvfull, skitskraj och dessutom för nära anfallaren, och det är mörkt… jag tror du förstår.

  Och nej, det rör inte mig i ryggen att en person som försökt våldföra sig på någon annan råkar illa ut i utförandet av detta, man eller kvinna. Men, skall du försvara dig är det bra att inte hamna i fängelse för dråp (4-8 år, om jag minns rätt), och ingen människa skall skadas för att en kvinna missförstått och krossar struphuvudet på någon som knackade henne på axeln. Det tror jag du håller med om?

 19. Ja just det, jag glömde en sak.

  När du faktiskt lär dig självförsvar på ett seriöst sätt, måste du göra en del arbete med dig själv. Du måste försöka hitta någon slags balans mellan försiktighet/paranoia och att ha ett liv. Visst, du kan stanna hemma och aldrig gå ut, men det är det inte riktigt värt. Alla tar risker, första steget är att bli medveten om vilka som faktiskt finns, hur stora de är, och hur man undviker dem. Sedan måste du förbereda dig på att du kanske måste skada någon som hoppar på dig för att skydda dig själv. Det här är svåra frågor, och tar ett bra tag att relatera till på ett bra sätt.

  Vinsten är att du kan leva ett liv där du tar de risker du tycker är värda att ta, du slipper totalt avhumanisera den som anfaller dig utan kan ha en mer nyanserad bild, och du slipper då också vara rädd för ALLA män. Detta sista uppmuntras dock i feministiskt självförsvar. Läs ”rapporten” Slagen Dam av Eva Lundgren. Där kan man läsa om att ALLA män slår. Vad jag vet är det fortfarande den officiella teorin inom könsmaktsdravlet? Vem vinner på att osäkra kvinnor ”lär sig” att alla män egentligen går och väntar på att få misshandla och våldta dem?

  Feministerna.

 20. Men allt ovanstående är ju bara en generell förklaringstext till vilket nödvärn som helst, det förklarar fortfarande inte varför du anser – uppenbarligen – att kvinnor inte ska få lära sig något annat självförsvar än det rent instinktiva sparka-och-slå-försvar vi alla sätter upp.

  Vad du vänder dig mot är _feministiskt_ självförsvar – inte självförsvar.

  M ao: Du är arg på att självförsvar för kvinnor har blivit en feministisk fråga, inte sant?

  Isf -varför? Är inte självförsvar mänskligt? Om jag, som man, blev anfallen, så skulle jag använda alla till buds stående medel för att neutralisera min motståndare – tänder, nycklar, naglar, fingrar, sparkar, slag.

  Varför bli du upprörd om samma metodik lärs ut till kvinnor?

 21. @ Svempa – ofta handlar självförsvar för tjejer om två saker – att inte bli rädd och att inte bli begränsad av den rädslan.

  Du säger bland annat att en stor del i självförsvar är att kunna exempelvis prata ner en potentiell våldsverkare – well, you know what? Det är precis det man får lära sig. Hållning, kroppsspråk, bemötande. Det har mindre med ömma punkter på mannens kropp att göra än att inte bli panikslagen i en hotfull situation, alltså precis det du talar för.

  Jag har också tränat aikido. Både självförsvarskurserna jag gått och aikidon trycker på samma saker: undvik hellre bråk.

 22. Ursäkta Joakim, jag tror inte du vill ta in det jag skriver (enorma textmassor ursäktas). Jag säger ju att ALLA skall få lära sig självförsvar.

  Dåligt gjorda kurser över tre timmar gör däremot inte jobbet. Du måste ägna dig åt att lära dig självförsvar LÄNGE om det skall fungera. Är du inte beredd att lägga tiden på att lära dig det ordentligt, är det förmodligen bättre att du låter bli. Att bara lära sig få kraft i slag och sparkar tar lång tids arbete, kanske något år.

  Därför skall pengahungriga feminister inte ta betalt för värdelösa, korta kurser som inte fungerar för att försvara sig själva.

  Åsa, har du gått i feministiskt självförsvar? Hur lång var kursen?

 23. Då var det inte en av de kurser jag pratar om ovan, eller hur?

  Det jag menar är att man inte skall lura kvinnor (eller någon alls) att tro att de kan försvara sig fysiskt mot någon genom en kurs på några timmar. Gör man det, då skadar man folk, om inte annat för att de då inte går någon riktig självförsvarskurs. Det kan jag inte se som acceptabelt.

 24. Åsa, ”Det är svårt att argumentera med en person som spottar ovett oavsett vad man säger” – jag håller helt med dig men anser dessutom att det är slöseri med tid och tämligen meningslöst. 🙂

 25. ”Svempa” , vad jag ville visa med min ”harang” var givetvis hur bl a SD piskar upp främlingsfientlighet bland opålästa människor och plötsligt blev det märkligt tyst bland deras anhängare här, som bara för någon dag sedan försvarade dem och sa att de var demokratiska. Att spela oförstående och raskt byta ämne verkar vara en fungerande metod dock.

  Men visst, kvinnans rätt att försvara sig är också ett viktigt ämne! De flesta feminister anser inte att alla män slår och våldtar, däremot uppmuntrar du själv till sådana tankar när du skriver så här:
  ”Återigen: för att undvika att bli skadad eller våldtagen finns det många saker som är betydligt viktigare än hur man slåss. Ha ingen musik på i hörlurar. Drick dig inte full. Stanna inte ensam på efterfest hos folk du inte känner. Lämna inte ditt glas obevakat. Ha kompisar i närheten. Ha skor du kan springa i. Tänk på vilken väg du skall ta hem. Och så vidare. ”

  Ska man tänka så här måste man ju rimligtvis utgå från just att alla män är potentiella våldtäktsmän och att en kvinna måste planera varje steg i vardagen efter detta. Att leva enligt sådana regler är väl att vara paranoid om något?

 26. Precis. Lever du hela ditt liv efter vad som skulle kunna vara farligt, går du rimligtvis aldrig ut. Därför måste du, precis som jag skrivit minst två gånger ovan, fundera över din relation till risker, alltså vilka du är beredd att ta, och din relation till dina medmänniskor. Jag anser det vara synnerligen kontraproduktivt att demonisera människor, men på en kurs på några timmar hinner du aldrig lära dig tillräckligt för att kunna ta risker och ändå vara lugn.

  Snälla, läs vad jag skriver innan ni kritiserar det.

 27. Jag har läst vad du skrivit och jag anser att du genom att upplysa kvinnor om hur de ska bete sig för att inte bli utsatta för brott samtidigt lägger skulden på dem. Om en tjej super sig full kan hon bli våldtagen etc. Det är du som demoniserar män.
  Samtidigt värjer du dig mot att dessa kvinnor, som tydligen hela tiden ska ha i åtanke att det kan komma en man och överfalla dem, inte ska få lära sig att försvara sig. Åsa däruppe har försökt förklara för dig att epitetet feministiskt inte betyder att syftet med en kurs är att lära sig att döda män Oavsett vilket; du ser hellre att man försöker prata med killen, frågar om han vill ha en macka. Våld löser inga problem men om jag blir överfallen av en våldtäktsman tänker jag verkligen inte dalta med honom.

 28. Karin: Jag lägger ingen som helst skuld på kvinnor. Det gäller för alla människor att man alltid väljer vilka risker man tar, och jag har inte på något sätt sagt att någon får skylla sig själv. Men om du har statistik som motsäger att en människa som är full löper MINDRE risk att bli utsatt för våld, så var så god att visa den.

  Inte heller har jag demoniserat män. Jag fattar faktiskt inte riktigt var du får det ifrån.

  Det är möjligt att det finns kurser som kallas feministiskt självförsvar som inte handlar om våld. Utmärkt i så fall, jag argumenterar inte mot sådana. Jag vänder mig bara mot kurser som handlar om våld, och samtidigt är mycket korta. Jag har tränat självförsvar av olika sorter, och helt ärligt: några timmar gör dig snarast farligare för dig själv. Därför tycker jag att kvinnor (och män) skall läras ordentligt självförsvar, men att sådan träning naturligtvis skall vara frivillig.

  Till sist: Om du kan få en drogad människa ur balans och på andra tankar genom att erbjuda honom en macka, så tro mig, det är en mycket bättre modell för överlevnad än att kasta sig på honom skrikandes NEEEEEJ och petande på hans knän med dina fötter. Det handlar inte om daltande, det handlar om att undvika våld. Hur du gör är självklart upp till dig…

  Så, Karin, inte en nuffra rätt. Återigen, FÖRSÖK läsa vad du svarar på INNAN du skriver, ok?

 29. @ Svempa – Kursen aviserades som självförsvar. Självförsvar handlar inte bara om våld, det handlar om att kunna hantera en våldsam situation på rätt sätt. Det var där tyngdpunkten låg.

  Om du har tränat någon form av kampsport vet du förmodligen också att man bemöter människor olika beroende på kroppspråk.

  Du skriver själv att du inte varit på en kurs i självförsvar, vare sig det handlar om ”för tjejer” eller ”feministiskt”, men du drar ändå slutsatser omkring det? Vore det inte bättre att faktiskt GÅ på en kurs och sedan kritisera den?

  Jag håller med, det är inget vidare att gå en kurs på ett par timmar och sedan tro att man skall kunna slåss, men det är oftast inte det kurserna går ut på. Du slåss mot väderkvarnar, verkar det som.

 30. Som jag tidigare sagt: det har varit massor av olika rapportering i media om feministiskt självförsvar. Bilden är alltid densamma: Kurser på ett par timmar som handlar om nycklar, hals, pung, knän och ögon, och skrika NEJ!

  Jag drar slutsatsen att det åtminstone finns ganska många sådana kurser. Detta är fullständigt vansinne, och används förmodligen mest av extremfeminismen i Sverige för att tjäna pengar från unga kvinnor på den skräck man själv målar upp för dem.

  Gör man så, är man inte en bra kraft i samhället. Kurserna om feministiskt självförsvar var bara ett exempel. Lägg till ekonomiska oegentligheter och kidnappningar så blir frågan istället hur idiotin kan tillåtas fortsätta.

 31. Men bilden i media verkar inte stämma med hur kurserna faktiskt ser ut, i alla fall inte enligt min erfarenhet.

  Vad det gäller skräckbilderna som målas upp för unga kvinnor så är det även där media de skyldiga, feminism har ingenting med det att göra. Det är inte feminismen som är ansvarig utgivare på några större dagstidningar i Sverige, så det är heller inte feminismen som är ansvarig för hur nyheterna rapporteras. Läs ”Medias svarta bok” av Maria Pia Boëthius eller ”jämställt språk” som givits ut av språkrådet. ”Skandalernas Marknadsplats” är en relativt ny bok om medierapportering som också kan vara värd att ta en titt på.

  Feminismen som ideologi är den drivkraft som har sett till att jag får gå och rösta, det är den rörelse som har sett till att jag får lov att utbilda mig och är myndig. Det här är rättigheter som tillerkänts kvinnor i ungefär hundra år nu. Det är inte en lång tidsperiod ur ett politiskt hänseende.

 32. Om jag har fel om kurserna är ingen gladare än jag. Och visst, media pumpar ut en skev samhällsbild, men en del av ansvaret har ändå Sveriges extremfeminism också: De är inte direkt otydliga om vad de anser om män, de driver s.k. utbildning i könsmaktsteorin på regeringens önskan, på alla lärosäten i Sverige. De kvinnor som kommer till kvinnojourerna får vad jag förstår en rejäl dos indoktrinering om varför de har blivit slagna. Och så vidare.

  Jag är väl medveten om att feminismen inte alltid sett ut så här. När det feminismen var intresserad av var att ordna så att kvinnor fick samma möjligheter som män, och kontrollen av sin egen kropp, gjorde den ett arbete som inte kan överskattas för att uppnå ett gott samhälle. Tyvärr fortsatte den inte med detta, utan i slutet av 80-talet kidnappades den av radikala vänstergrupperingar, som istället började driva teorin om könsmaktsordningen, de patriarkala strukturerna, och pressade fram ett starkt manshat. Den sortens ideologi är skadlig för samhället, och de snart trettio år den haft stort inflytande har faktiskt inte mycket hänt som förbättrat kvinnans situation.

  Men ge mig istället en positiv, hoppfull feminism som vågar se till individen och verkar för bättre förståelse mellan könen, så skall jag gärna kalla mig feminist.

 33. Svempa, det är just sånt här omotiverat feministhat som gör att man aldrig kommer någonstans i diskussioner som dessa. Alla som kritiserar dig är manshatande feminister och att du själv uppmuntrar till manshat genom att föreslå att kvinnor ska bete sig på ett visst sätt för att inte råka ut för alla dessa hemska män verkar du missa helt.
  (Personligen är jag så j-a trött på ordet manshat.)

  Svempa, du har inte deltagit i nån feministisk kurs, right? Varifrån har du då fått all din kunskap om dem? Har du läst genusvetenskap? Hur vet du annars att allt den handlar om är att hjärntvätta kvinnor till att hata sådana som dig?
  Källkritik, snälla. Besök en kurs innan du uttalar dig om dem.

  Allt som står på Newsmill och Flashback är inte sant vetdu.

  Viktigast av allt, påstår du att kvinnjourer får slagna kvinnor att ljuga så ska du fan kunna backa upp det med fakta.

  • Klas jag vet att detta är väldigt sent men jag såg din kommentar just nu.

   Där kan du läsa om hur kvinnojourer fungerar, annars är det fullt möjligt att googla kvinnojour och läsa allt du får fram. Om du vill få fram riktig information läser du från alla ställen inte bara från feminister och kvinnojourerna själva. Det är ju inte så att dom går ut och skriver det på deras sidor eller när du ringer och frågar dem. Inte heller stämmer detta in på alla jourer men till de större gör det det. Hur kan man ställa en sådan fråga till tex svempa när du själv inte googlat eller letat information? Ser du allt som du läser om feminismen som sanning eller? Och ja tyvärr och skrämmande nog allt du läser på newsmill är sanning. Skrämmande huh?

   När du klickar på länken så SKA du titta vidare på liknande filmer som du kan hitta till höger och under hans namn. Inte så svårt eller hur? Och det är inte upp till oss att dadda runt dig till världens ände så att du lär dig, utan det är upp till dig att lära dig själv, kräv inte fakta av någon utan att ens försöka leta sanning själv, detta lärde jag mig på dagis varför inte du?

   Kommer kolla tillbaka hit får vi se om detta blivit publicerat eller inte, troligen inte för här råder knappast yttrandefrihet. Så får vi se om du vågar svara så ska jag fortsätta lära upp dig min unga man. Jag kan berätta så mycket otroligt om feminismen så du skiter på dig om nätterna. Lycka till!

 34. ”Att träna unga flickor att döda män, vilket görs friskt under täckmanteln ”självförsvar” är fullständigt sinnessjukt.” Att träna unga pojkar att döda kvinnor, vilket görs friskt under täckmanteln ”erotik” är fullständigt sinnessjukt. Och lite mer utbrett än självförsvarskurser.

 35. Pingback: Kvinna! Spela the Sims! « Herr Klokboks Kollektion

 36. Åsa Roos, ja det är det till 99%, läskigt va? Kanske dags att vidga dina vyer lite. Då det som skrivs på newsmill skrivs över hela världen, oftast. Har du ställt dig frågan hur illa är det egentligen då nästan allt som skrivs där är sant?
  Inte allt för mycket begärt att folk ska vara smartare än dagisbarn!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s