Vad ska vi ha forskare till?

Vad gör de egentligen för nytta?

Härförleden var det en forskare som kom på att Tutankamon dog av svår malaria och missbildningar han ådragit sig genom föräldrarnas syskongifte. Rönen presenteras i en medicinsk tidskrift, Jama*.

Så, entré: Svenska experter.

Rättare sagt – svenska kommentatorer på DN-artikeln.

Kontentan efter att ha skummat igenom de 127 kommentarerna är att forskare inte behövs, att DN borde anställa språkforskare som skriver deras artiklar – och att allt som hitills uppdagats om Tutankamons död inte kan tas på allvar, eftersom det är en muslim (ehm, egyptier) som upptäckt det.

Så – vad ska vi ha forskare till?

Vi vet ju redan allt. För i och med internet har Var Man Blivit Hörd (och varje kvinna, vilket förmodligen får ses som en stor förlust … för kvinnor pratar bara om rättvisa när de inte pratar om smink).

Och det är nu det slår mig. Experterna i varje liten stuga och trailer och lägenhet och på varje kontor där ute, de finns inte bara i Sverige. För oavsett var man vänder sig på nätet så finns de. De Som Vet. Det finns faktiskt fler av dem än bara Per Ström.

Det som sprids i majoriteten kommentarer är förstås sällan empiriskt underbyggt. Det är en ”alla vet”-sanning. Dvs, det är en sanning som inte Behöver vara empirisk, eftersom den är A) självförklarande, B) naturlig – och C) folklig.

En självförklarande sanning är t ex att egpytiska forskare per default är misstänkta för fusk. De är nämligen A) muslimer och B) inte västerländska. En annan självförklarande sanning är att Alla Andra Är Dumma I Huvudet. Som bevis ska jag härmed anföra följande:

Att muslimer är onda vet vi ju. Den som säger något annat är antingen muslim – och därmed dum i huvudet – eller dum i huvudet (vilket gör en majoritet av kommentatorerna i världen till muslimer).

En naturlig sanning är en självförklarande sanning baserad på sunt förnuft. T ex att homosexuella är perverterade eftersom de föredrar att doppa veken i dajmkrysset och inte i geggvecket. Sunt förnuft säger ju att det inte blir några barn gjorda i kloaken – såvida man inte är muslim? – och därför är det en naturlig sanning att homosexuella sakta med säkert utrotar sig själva, eftersom de inte besöker det naturliga, någonsin … om det inte vore för deras Konspiration. Vilken ju, som alla vet, existerar.

För i likhet med t ex judar, muslimer och feminister drivs de av en Högre Tanke. En onaturlig sådan, nämligen att ta över världen. För all del … Forskare drivs också av den tanken, och kapitalister, och Olsson på Ica som oavsett hur noga man skrutiniserar sitt kvitto alltid kommer undan (med att säga ”det ligger i databasen”).

En naturlig sanning ger därvidlag resultatet att alla som arbetar på Icas databasavdelning. är homsexuella muslimska forskare.

Folklig sanning är en naturlig sanning som genom århundraden vunnit socialiserad vikt, genom att den A) är naturlig, B) självklar och C) folklig och/eller traditionell. Verklighetens Folk hänvisar till tradition, ser ni. Forskare – särskilt bögar eller feminister inom det mjuka området humaniora (ett område utan muttrar eller dynamit) – talar dock, alltid, om socialisering. Eller möjlige något ännu konstigare – antropologi.

Folk Vet, dock. Till skillnad från annat folk, de med sina akademiska sanningar, de som inte alls är folkliga utan baserade på det forskare ägnar sig åt … dvs att försnilla pengar för vanligt folk, så att De kan uppfinna klusterbomber och hårfönar och Mystiska Idéer Utan Folklig Förankring. Som, t ex, den radikala tanken att också kvinnor är människor.)

Mjuka forskare stjäl förstås mer pengar än hårda forskare, vilket förklarar den massiva finansieringen av krigsteknologi.

(Ifrågasätt det där och jag remmar upp dig!)

En ”alla vet”-sanning är baserad på allt ovanstående. Det behöver inte röra sig om muslimer – fast alla vet att det gör det ändå, förr eller senare. Utom möjligen i Malmö, där det alltid faller tillbaka på den kategori människor ”alla vet” är onda, av naturen.

Okej då … Det kan röra sig om politiker också (som per definition är opålitliga, för när hörde du sist någon ”vanlig människa” säga att hen skulle göra något altruistiskt för dig, bara för att du ville det?).

Det är därför kommentarer på vad som än publiceras på internet idag är en kanal för Verklighetens Folk. De som … Säger Hur Det Är. Det kan låta så här:

”Stig Larsson sätter sitt skoningslösa finger på en öm punkt.

En del människor vill vara i centrum och synas och vara beundrade men saknar talang, karisma etc. Hur råda bot på eländet? Jo, genom att jobba med ”media” får man vara där de är som har det man själv vill ha, kanske kan glansen smitta…

Det gör den inte … och då blir man avundsjuk … och så börjar man missbruka sin position för att styra istället för att granska. Genom att trycka ner andra känns det som om man själv stiger.

Är det inte så mediavänstern uppstod?”

(Källa: Bo T, Newsmill, Sanningen om mig och Åsa Beckman)

Bo T är en Vanlig Människa, hen skulle aldrig för sin själ våga skriva en artikel på Newsmill (trots att hen verkar dela uppfattning med geniet Stig Larsson) utan nöjer sig med att upphova sin lilla vanliga röst i det övriga kacklet. Men Bo T är bara en av Många, faktiskt är Bo T inte ens särskilt representativ … men då måste vi göra en empirisk undersökning, och DÅ är vi forskare.

Dvs homosexuella muslimer.

Alla Vet … Alla vet att Piratpartiet är en samling skurkar (och det är ju numer bevisat, på samma sätt som med Moderaterna, som också är skurkar … och kommunalrådet i Vilhelmina är också en skurk, men han är iofs sosse – och alla vet att sossar är skurkar … så eh, joorå såatte!)

Alla vet … Alla vet att Deras Sanning är Sanningen. Så kom inte här och skriv någon jävel på näsan nu, din jävla messerschmidt!

Den kollektiva folkliga dumhetens energiska fårflock som dansar efter den högst skrikandes röst är vad som en gång, för länge sen, gav oss … det här:

Vill du följa den sanning som alla vet?

– – – – –
*: Jama, Journal of American Medical Association

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Annonser

3 thoughts on “Vad ska vi ha forskare till?

  1. Forskare är till för att tillverka vapen och hitta på nya metoder för folk och konsumera mera och förtrycka teknologi som kan ge sann frihet utana tt binda konsumenten till monopol.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s