When the snow hits the fan …

… så skyller SJ på regeringen, och Newsmills samlade expertgrupp skyller på meterologerna och ”klimatförnekarna”. Jag vill t om minnas att någon drog in stackars Piratpartiet i det.

Just nu ligger det ungefär 3 decimeter snö på balkongen. Det är den samlade volymen från en hel vinter. Det är vidare förstås en helt ovetenskaplig uppfattning om ”de enorma snömassorna”, men i sann Newsmillanda ska jag ta fasta på MIN kunskap – och anse den vara Sanningen.

Det har alltså kommit 3 dm snö. I Sverige. Och tågen står stilla, och taken rasar in. Det är politikernas fel, för ”alla vet” att det alltid är politikernas fel när något går snett i en sån aparat som samhället.

Alla vet också att infrastruktur är något som vilken idiot som helst kan bedriva. Och att SL är dårar, dvs sämre än idioter, eftersom SL inte kan bedriva infrastruktur. Vilket är politikernas fel. Om ”privata intressen” bedrev infrastruktur även på vintern skulle det minsann fungera.

Det skulle sannolikt inte ens snöa, för snö är ingen gångbar komersiell vara. Utom för tillverkare av skidvalla … et consortes. Och snöplöjarna, förstås, vilka uppenbarligen inte arbetar för vår infrastruktur.

Det är politikernas fel, det också.

Fast 3 dm snö på min balkong betyder att det ligger lika mycket på min grannes. Och grannens grannes balkong. Och på taket till huset. Och på grannhuset, och grannens grannhus. Och på gårdarna, på gatorna, på gångvägarna … så om vi säger att varje invånare i Sverige fått 3 dm snö, så har vi som helhet fått 9 miljoner x 3 lika med 2 700 000 dm snö, dvs 270 000 meter snö, dvs 270 kilometer snö, dvs 2.7 MIL snö. Tror jag. Jagh ade bara IG i matte, allmän kurs, men i stort sett så är det … jorå saette.

Alltså – en ny istid.

Sånt kan vilken idiot som helst räkna ut med arslet. Och vad gör våra politiker åt det, huh?

När sa Reinfeldt något sist om att vi måste skicka upp våra dyra JAS-plan i himlen laddade med silveroxid-bomber för att hindra snön från att falla? Det funkar ju för att hejda regnväder i Kina … har jag hört … och alla vet att Kina är på många sätt ett föregångarland. På fler områden än enbart meterologi.

Reine sa inget om det, någonsin. Därför att Alliansen VILL att vi ska bli insnöade, så att BNP går ned och förkylningarna upp så att Försäkringskassan kan ställas till svars när vi ringer oss sjuka för lite snor.

FÖRR I TIDEN arbetade man minsann – även om man hade smittkopppor! Jävla simulanter, som gnäller på snön!

Och om det möjligen inte är politikernas fel så är det, med största sannolikhet, spärrvakternas fel. Att det snöar, alltså. Små Gestapogossar som de är, de där som sitter i sin värmda glaskub medan vi minsann förfryser tårna i väntan på den buss som flytt. Inte får vi något från Försäkringskassan heller, eller ens Folksam, för snö är väl ”force majeure” – dvs ”det var inte MITT fel!”.

Jävla politiker, som låter snön falla ohejdad. Så går det när vi skickar våra soldater till honkabonkaland istället för att låta dem vara hemma och bli feta på förläggningen. Och dessutom – hur svårt kan det vara att bli av med snön?

Vi har i runda slängar en miljon arbetslösa. Ge dem en varsin hink med salt och en blåslampa och snart har vi både isfria vägar och järnvägar. Så gamla tanter inte behöver bryta benen av sig, eller yngre män halka på väg ut från Systembolaget och gråtande behöva gå tillbaka och be om en ny ranson.

Bara för att politikerna vägrar oss lov att köpa öl på ICA (man halkar ju aldrig utanför ICA, har ni tänkt på det?). Jag anar nästan Bilderberg bakom det hela … eller i alla fall CO2-maffian. Som säkert är Neapelbaserad, för det vet man ju hur ”såna där” är. Italienare alltså.

De har minsann ingen snö! Just det!

(Allt som ovan skrivs är vetenskapligt belagt enligt ”alla vet”-teorin. Alltså är det sant, eftersom sunt förnuft säger det.)

– – – – –
Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Annonser

One thought on “When the snow hits the fan …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s