Mademoi(S)elle Möller i Staffantstorp

Socialdemokraterna är ett parti för alla. Göran Persson tyckte ju på sin tid att ”alla ska med”. Det är folkligt, trevligt, smålustigt och gemytligt – nu också med en profilerad folkhemsmamma som partiledare.

Och, likt alla underbara familjer, unket under ytan.

För det finns något märkligt i den här familjen … när en av patriarkerna blundar för svensk judeförföljelse och en av påläggskalvarna för ett ögonblick sänker publikfrierigarden och kallar en bög för ”fröken”.

Ola Möller i Staffanstorps valkrets är stjärnskott inom socialdemokratin. Blott tjugosju år gammal har han numer lagt festandet på hyllan och börjat engarera sig, inte bara tycka från soffan. Och vad tycker han?

1. Valet 2010 måste vinnas. / – – – /

2. Ett socialdemokratiskt styrt Staffanstorp. / – – – /

3. Socialismen måste vara ledstjärna i allt internationellt arbete. / – – – /”

(källa)

Sen tycker han också att Fredrick Federley är en fröken. För Federley klär ju stundtals ut sig till Ursula – och därför är han en fröken. Eller Ursula … eller hur nu Ola Möller menar. Cred till Ola Möller, som i alla fall vet vem Fredrick Federley är. Det gör tydligen inte Ilmar Reepalu.

När viss kritik framförs mot sättet han presenterar en politisk kollega blir svaren korthuggna och, inte sällan, drypande av sarkasm.

”Man vet ju inte vem som uttalar sig, Fredrik [sic!] eller Ursula, så epitetet fröken gör sig väl.

(källa)

Nu gör Ola Möller en … ja, inte pudel, men i vart fall ett tappert försvar att blåsa rökmoln över något som skulle kunna tolks som att Ola Möller inte gillar bögar. Möller gillar inte Federley, förmodligen på grund av politiska åsikter, inte på grund av Federleys sexuella identitet.

Kanske.

Vilket i sammanhanget blir än mer intressant. För Ola Möller är tämligen flitig med att påpeka hur illa det är när en politisk debatt slutar att handla om politik och börjar handla om person. Han säger till exempel ifrån på skarpen när det gäller fokus på Mona Sahlins kön.

Kanske är det aldrig okej att använda en socialdemokrats kön eller läggning som politiskt vapen? Fast Federley är centerpartist, så då är väl den lille bögen fair game. Inte sant, Ola?

Bakgrunden till hela hitorien är förstås Ola Möllers sturm und drang-försvar för Malmös starke man, Ilmar Reepalu.

En man, som om jag läser Ola Möller rätt, är värd att hyllas som ett föredöme (som alla socialdemokrater, t om Karl Gustav Abramsson i Vilhelmina). Ola Möller lackar ur på Federley, som går ut ganska hett mot Ilmar Reepalu för dennes grodfyllda mun kring Malmös judiska befolkning.

Jag antar att Ola Möller helst hade sett Ilmar Reepalu som ett ”internproblem”, för, som Möller uttrycker det:

”Jag brukar undvika att gå i allt för stor polemik med mina partikamrater här i bloggosfären. Dels för att det inte precis gynnar någon att vi för interna partidiskussioner i offentlighetens ljus och dels för att det finns så gott om andra att ha polemik mot.”

(källa)

Några av de ”kamrater” Ola Möller helt undviker att gå i polemik med är dels Erik Laakso, dels Jonas Morian. Bägge är välkända bloggprofiler och ”nätsossar”. I sin iver att inte vilja diskutera sin fadäs kantrar dock Ola Möller, tills hans upprepade ”se ovan” börjar låta som en automatröst i luren när man ringt till Försäkringskassan. Faktiskt ganska otrevligt. Det är i varje fall en politiker som inte ens vill svara på kritik – kanske är stjärnskottet Ola Möller lika ofelbar om Ilmar Reepalu?

Det är lite apa över det. Ni vet, den där som håller händerna för öronen. Om man slutar lyssna på de upprörda rösterna så går de väl sin väg, till slut, så kan Ola Möller få rita i fred.

Det är fascinerande, hur Ola Möller söker försvara sig genom att träda in på Berit Ås-arenan genom sitt efterföljande förlöjligande av sina kritiker. Starkt jobbat från en representant från Sveriges största ”feministiska” parti!

Kanske är det något i den skånska myllan. Skånsk socialdemokrati tycks lida av en ofelbar manchauvinism.

– – – – –
Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s