Malin Wollin är en hora, inget Hen

Horan Malin Wollin tycker inte om att ett genusneutralt begrepp kanske håller på att smyga sig in i språket svenska. Horan Malin Wollin vill vara kvinna, med snippa. Horan Malin Wollin vill kunna gå naken genom hela Sverige och vara STOLT över sin snippa.

Horan Malin Wollin vill alltså göra samma sak som en transperson eller någon som inte vill bli bedömd efter sitt kön. Hon vill, kortfattat, kunna bli accepterad som ett Hen.

Jag kallar horan Malin Wollin genomgående för horan Malin Wollin därför att jag vill peka på ett ords betydelse. Jag är tämligen säker på att horan Malin Wollin inte uppfyller de normerade krav som ställs på en hora, dvs horan Malin Wollin ger inte sex för pekuniära understöd (eller ens uppfyller de skällsordsnormer som existerar kring H-ordet; Hora, alltså, inte Hen). Horan Malin Wollin är en kvinna, en stolt kvinna, en Aftonbladet/Wendela-feminist-kvinna, dvs en Babe In Total Control of Herself.

Horan Malin Wollin är en Bitch, alltså. Oj, nu fick jag in två genusspecifika skällsord om en kvinna i samma mening. Det måste vara för att jag är en Man. Eh, skitstövel. Idiot. Hor… nä fan.

Ords betydelse. Malin blir kanske lite stolt över det senare tillmälet, bitch. Wendela ska ju trots allt vara lite bitchig feministisk journalistik. Men hon lackar förmodligen ur kring det förra – för ingen tjej vill bli kallad hora.

Ords betydelse.

Journalisten Malin Wollin verkar ha förstått att det är något visst med ord. Annars skulle hon inte hänga upp sig på ”hen” – en genusneutral benämning på människor. Genusneutral, alltså inte knuten på något sätt till biologiskt kön.

Genus är hur samhället uppfattar oss. Är vi ett A, eller ett a, ett B, eller ett b (som Yvonne Hirdman skulle ha frågat)?

Vardagen är uppbyggd av en monokrom genustillvaro där vi är en ”han” eller en ”hon”. Aldrig något mitt emellan. Aldrig ett ”hen”. Vi är ofta horor eller bitch, eller häradsbetäckare eller skitstövlar, men aldrig ett Hen.

Som journalist borde Malin Wollin vara medveten om ordets makt, det håller hen säkert med om. Så vilken sorts makt utmärker hen då, när hen går i bitch-spinn över det faktum att en minoritet människor inte vill kalla sig vare sig Han eller Hon – utan Hen?

Hendela har med största sannolikhet en hel mängd Hen-läsare,  vilket i slutänden, kanske, kostar journalistan Malin Wollin sitt arbete. För vad journalistan fröken M gör, är ju att i välläst offentlig mediatext föreviga – läggen kommer att finnas kvar, digitalt eller analogt! – sin egen personliga uppfattning om vad den lilla skrivarkickan kanske anser som sjukligt.

Eller så är horan Malin Wollin bara en antifeminist, som på något sätt nästlat sig in på den feministiska bilagan Wendela.

Ser ni hur ord har betydelse, nu?

– – – – –
Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Annonser

3 thoughts on “Malin Wollin är en hora, inget Hen

  1. Jag skriver som jag skrev förra gången denna debatt var uppe:

    ”Hen” är ett väldigt användbart begrepp när man pratar om personer som man är osäker på könet på och det bör därför annamas av fler personer.

    Om man däremot används som del a någon rabiat-feminists ställningstagande, då kan jag gärna kopiera delar av din text och kör upp där solen aldrig skiner på nämnda feminist…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s