Regeringen saktionerar hatet mot datorspel?

Dick Erixon, eller mannen som spammar bloggosfären med reaktionärt dravel*, tycker att Alliansens egen utbildningsansvarige Arthas, dvs Littorin, har rätt. Och sen så omformulerar Erixon det hela med en faktiskt ganska typisk tidningsrubrik vi kunde hitta hos den ”jag vet inte om det är konservatism eller liberalism”-tidningen SvD. Fast Erixon utgår förstås från Metro. Vilket, kanske, säger en del om experten Erixons källor.

Enligt Erixon anser iaf Littorin att en av Sveriges främsta exportprodukter är en slags arbetslöshetsförsäkring … fast det säger inte Littorin alls, men eftersom jag har leechat Erixon väldigt länge så har hans tolkningsförmåga s as smittat av sig. Att läsa Dick Erixon är som att slå sig ned vid ett bord på Timbros lunchrestaurang, när man dagen till ära har Peter ”jag är nästan liberal” Wolodarski som gäst.

M ao enligt Erixorin: Massive, DICE, Avalanche, och andra svenska spelstudios är frukten av en långt gången tidigare tobleronepolitik.

Om det bara inte hade varit så släpphänt med alla snorungar som ägnar dagen åt att modda spel och programmera skulle vi minsann inte behöva förlita oss på att exportera digitala produkter, utan istället exportera Volvo eller haubitsar. Då skulle vi inte behöva USA:s hjälp i invasionen av den historiskt viktiga svenska enklaven Afghanist… eh … Delaware.

Vad är det egentligen med svenska fundamentalistiska reaktionärer och deras vurm för USA? Ett fantastiskt land men med en ofta väldigt … imperialistisk politik. (Amerikaner är kanske lite dinga så där fördomsfullt utryckt, men få amerikaner är trots allt ansvariga för vad en liten elit av än värre dinga amerikaner har gjort, och dessutom så är jag en varm USA-vän så skit ner er USA-hatare. Jag kan hata Bush politik men älska honom som mäniska, och vad det gäller Obama så skulle jag knappast bli full efter en natt med honom och två flak öl men ändå ogilla hans mähäism vad gäller truppåterdragandet ur Irak. Kriget är fucking over. Låt diplomaterna ta hand om oljan och skit i von Klauswitz. När politiker ska föra krig slutar det ändå alltid med katastrof – Busken visade väl det tämligen tydligt.

Konsten att vara humanist är att skilja nationens politik från människors liv. Typ.)

Dick Erixon iaf. Är reaktionär. En hemma-man … fast inte alls. En man som fösvarar hemmert, så är det. Dick Erixon är afischpojken för reaktionismen (en ”gud” hans akolyter ser upp till). Det var bättre förr, förr när män var riktiga män och inte bytte blöjor hemma när de kunde göra sånt som Riktiga Män gör, som att … tja. Kopiera tdningsartiklar.

Om vi hade färre datornördar och fler hökar skulle vi minsann aldrig ha lämnat industrialismen, vilken var en epok där fnoskiga typer som Erixon minsann visste var klasserna stod. Erixon satt förmodligen i ett säte och pöbeln fick stå och titta på. Mona ”Toblerone” Sahlin visste på den tiden sin plats (och om hon inte visste det fanns andra reaktionärer som kunde upplysa henne, som Göran ”Feministen” Persson).

Dick Erixon, en entrepenör med fluga och enormt inflytande, är förstås en av de där man som bloggare inte får kritisera. Jag minns vad som hände när jag en gång i tiden gav mig på en annan helig ko.

Som tur är har jag alltid haft svårt för auktoriteter, heta de Huddinge Kommun, Blogge Bloggelito eller ”Chefen”. Polisen har jag respekt för, oftast, men det beror mest på att jag vet att också ”snutsvin” är människor, och inte bara svin. Heja polisen 🙂

(det där är en smiley. Det förtar allvaret i hela den här postningen. Ska man tas på allvar numer får man inte använda smileys … vilket i sig vittnar om vilken impact gammelmedias normer har på en kämpande ”amatörjournalistik”. Varför lyder vi normerande diktat?

Är det för att jag inte lyder normerande diktat – jag är iaf bisexuell monogamist och manlig feminist – som jag reagerar så på Dick ”gör som jag säger” Erixon? Varför i helvete påminner han om en jock som houndade mig i gymnasiet?)

Jag är faktiskt idiot. Så, där. Dick Erixon behöver inte bekymra sig. Jag är uträknad, verkningslös. Jag är en Idiot. Det är faktiskt sant!

I likhet med den tappre soldaten Svejk är jag klassad som officiell idiot (dvs enligt Arbetsförmedlingen under en period i mitt liv klassad som ”psykisk handikappad”, alltså idiot). Dessutom är jag och har med stor sannolikhet alltid varit en av dem som Littorin tycker är parasiter. Vad Erixon tycker om mig vill jag nog inte tänka på … men å andra sidan är jag tämligen säker på att han skulle kunna vara en rolemodel för Loghain.

Jag är dock ett strålande exempel på vad som händer när folk är arbetslösa. Erixons sentiment är alldeles korrekt där, för det som händer är nämligen följande:

Vi har TID. Vi har tid att söka arbete, tid att hänga på Facebook, tid att spela datorspel. Vi har TID. Vi har tid att ta en titt bakom slöjan på dem som Vet Bäst. Och Erixon är ju en som Vet Bäst. Han har ju fluga.

Om flugan inte övertygar mig. övertygas jag förstås av alla hans manliga meriter. Han har minsann varit en tänkare hos Timbro. Jag undrar varför han slutade? Kanske rang ej fascism så bra hos Timbro – en i grunden förnuftig tänktank – som hr E trodde?

Jag är förstås en idoit. Det heter så, enligt Stellan Skarsgårds underbara rollgestaltning av byfånen i ”den Enfaldige Mördaren”.

Så nu vet ni vad idoiter gör när de inte har ett jobb att gå till. Vi ser obskyra filmer (på SVT), filmer som säkerts sett av … 1500 personer. Jag letade faktiskt på Pirate Bay efter den en gång, men hittade den inte. Däremot hittade jag en jävla massa porr så jag fick helt enkelt köpa en ny dator med större hårddisk.

I alla fall, så via Dick (tänkte använda anglofilt ord men … eh … tänkte använda svensk motsvarighet men gjorde det ej) Erixon,
så säger Sven Otto ”låter som ett dansband” Littorin så här:

”Ungdomar som spelar dataspel eller slöar framför tv:n bör inte få socialbidrag, anser arbetsmarknadsministern.”

(Ursprunglig källa)

Fast det är egentligen en tolkning av ett svar SOL gav i en intevju med Metro. Vad Littorin enligt Metro egentligen säger är följande:

”Om man vill ha sitt försörjningsstöd då får man faktiskt vara beredd på att ställa upp och gå till Arbetsförmedlingen och vara aktiv. Det är inte orimligt, säger han och lägger till att framtiden trots allt ser ljus ut för de flesta ungdomar när konjunkturen vänder.”

Och det är här någonstans det i (nu höll jag på att översätta Dick till svenska) Erixons exremTimbroinfekterade hjärna något slår fel. För i ett monokromt universum som Erixons, där det antingen finns Dick Erixon eller Alla Andra Förlorare Som Inte Är Dick Erixon … upplevs alla som kapten Kirks, William Shatners, numer i Boston blomstrande advokatbyrå. ”I’m Denny Crane”. ”Jag Är Dick Erixon”.

Eftersom hybris är en infektionssjukdom förstår jag Dick Erixon. Jag har själv hybris. Ibland önskar jag att jag vore så smittad av den som Dck Erixon. För, ett av de allvarligaste symptomen är nämligen självcentrering; att världen kretsar kring Dick Erixon och alla som inte är Dick Erixon är inte Dick Erixon. Eftersom man inte är Dick Erixon är man inte Dick Erixon. Och om man inte är Dick Erixon så är man inte Dick … eh … rixon … så att försöka sätta sig in i att någon inte är Dick Erixon blir ju som om Dick Erixon skulle låtsas att inte vara Dick Erixon, vilket är otänkbart efersom alla som inte är Dick Erixon inte är Dick Erixon. För det finns ju bara Dick Erixon.

Fast för både Littorin och fildelaren Dick Erixon gäller samma regel som för arbetslösa: Ett dygn består av Många Timmar. Och man kan faktiskt vara aktiv på arbetsförmedlingen medan man levlar upp. Man kan t om inrätta sitt liv så, att man går till ännu en söka jobb-kurs** (eller som de också kallas: ”Du är en värdelös icke Dick Erixon-entrepenör”) _innan_ man levlar upp.

Dick Erixon är förstås en duktig skribent. Trots att han återger tidningsartiklar. Dessutom är han Dick Erixon. Dick Erixon är oantastbar, särskilt av någon som mig, som inte är Dick Erixon. Ack om jag vore Dick Erixon! Då skulle jag göra så här:

”Det är en befrielse att höra en minister säga sanningar, så som Sven Otto Littorin gör i dagens Metro, Inga bidrag till slöa dataspelare:

Ungdomar som spelar dataspel eller slöar framför tv:n bör inte få socialbidrag, anser arbetsmarknadsministern.

– Det kan man ju få göra, men kanske inte på skattebetalarnas bekostnad, säger Sven Otto Littorin (M).

– Om man vill ha sitt försörjningsstöd då får man faktiskt vara beredd på att ställa upp och gå till Arbetsförmedlingen och vara aktiv. Det är inte orimligt, säger han och lägger till att framtiden trots allt ser ljus ut för de flesta ungdomar när konjunkturen vänder.

– Den grupp som jag är väldigt bekymrad över är ungefär 100 000 ungdomar som varken pluggar, jobbar eller finns hos arbetsförmedlingen. […]

– De ska känna, de här ungdomarna, att det faktiskt lönar sig att gå till arbetsförmedlingen. Det är det ena. Och det andra är att till slut så är det nog så att om man ändå inte går dit, om man ändå inte anstränger sig då tycker jag att man kan fundera över om det är vettigt att man får försörjningsstöd.

Det står alltså, och självklart, alla fritt att spela hur mycket dataspel man vill. Men inte medan man får betalt av skattebetalarna.

Under de årtionden då arbetsmoralen kastats på soptippen och bidragsberoende stimulerats har det varit fult att kräva av unga vuxna att det ska försörja sig själva. På det sättet har man vant in dem i ett skadligt beroende av det offentliga för sin försörjning.

Nu återintroducerar Alliansen den gamla socialdemokratiska paradgrenen om att man ska göra rätt för sig, och inte ligga andra till last. Det är så man tar makten över sitt eget liv. Det är så man utvecklas som människa. Och det är så man kan finna större tillfredsställelse i livet.

Det är en välfärdsreform av stora mått, och en lika stor välståndsreform eftersom fler bidrar till produktionen. Att gå på bidrag är en sista utväg, och bidraget ska vara kopplat till aktivitet. Bara så skapas sunda normer och egenmakt.”

… fast jag är inte Dick Erixon.

– – – – – fotnötter – – – – –
* Konsten att dumpa massor av läsvärda inlägg är helt enkelt att göra som alla fildelare gör – sno upphovsrättsskyddat material, dvs tidningsartiklar, och sen klistra in dem som ”citat”. Fuck citaträtt, här klistras näsan hela artiklar in!

Det blir ganska lustigt, mtp hur han vurmar för Piratpartiet.

** På den tiden föll det sig att jag blev anvisad ett arbete av Arbetsförmedlingen. Enär jag var en flitig student på Arbetsförmedlnen söka jobb-kurser, som enligt den då gällande agendan propagerade för att man skulle få jobb om man var snyggt klädd, gick jag till den anbefallda intervjun i tredelad kostym. Dock ej fluga.

Personalchefen på Goodyear i Norrköping var klädd i smutsigt blåställ. Han var inte imponerad av min klädsel. Jag fick inte jobbet.

– – – – –

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Apropå: Undrar ni över rubriken? Jag gör bara som Dick Erixon – ljuger i rubrikform.

Annonser

2 thoughts on “Regeringen saktionerar hatet mot datorspel?

  1. Pingback: Chewbacca defence « essbeck

  2. Pingback: I år får en riktig feminist min röst « Herr Klokboks Kollektion

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s