En uppdaterad önskelista för Jämtin

Carin ”jag är inte moderat bara förvirrad sosse” Jämtin och Illija ”Nynäshamn blev för litet” Batljan skriver en önskelista för vad de vill ha för att kunna göra som alla andra – och åka pendeltåg, redigeringssaxat från DN:

• Din matkasse – beställ mat på nätet. Hämta upp din färdiga matkasse i butikens kylutrymme på väg ut från spärren.

• Din förskola – se till att bygga nya förskolor i kollektivtrafiknära lägen.

• Din tvätt – lämna din smutsiga tvätt på stationen.

• Ditt bredband – bygg ut bredband i hela kollektivtrafiken så att stockholmarna kan använda sin värdefulla restid till att jobba.

• Din allt-i-allo – butlerliknande tjänster i kollektivtrafiken för att få hjälp att uträtta ärenden, likt conciergeservice på många större flygplatser.

• Din parkering – fler, större och säkrare parkeringar för både bil och cykel i anslutning till SL:s stationer.

Måga bra idéer, alldeles. Men saknas de inte några? Nå, för att hjälpa dem på traven vill jag tillfoga dessa små förslag, en del av dem kommer t om att uppskattas av andra socialdemokrater:

• Utökade befogenheter för tågvärdar och säkerhetsvakter. Detta är viktigt, eftersom tunnelbanan är en grogrund för omstörtande verksamhet, så för att stämma i bäcken tycker jag att det för alla kollektivresenärers bästa blir tillåtet också för icke uniformerad ickepolisiär personal att gripa misstänkta. Faktiskt skulle vi kunna låta alla få ingripa, det borde t om vara ett rekvisit för att få åka trick. Ett roligt sätt att lära känna sina medpassagerare.

• Låna en dator-tjänst. Det vore utmärkt om man kunde låna en laptop i spärren och lämna tillbakaden i spärren vid resans slut. Tänk så mycket jobb vi kunde få gjort – helt gratis dessutom! För många resenärer blir det ju t om kanske mer än en timmes övertid, redan innan man är på jobbet! Sånt gillar arbetsgivarna; här blir det arbetstidsförlängning, inte förkortning. Eftersom man jobbar på tunnelbanan gör man det ju på sin fritid. Kanske man t om kunde skippa att kliva av, så kunde man spendera tolv timmar på jobbet på tunnelbanan, med en lunch från någon godisautomat. Bra va? Rand is de shit!

• Upmuntrande ordstäv i högtalarna. Tänk så många som skulle uppskatta omsorgen. Att medan man slavar med nästa kvartalsrapport (eller försöker använda sig av ett schemaläggningsprogram för att pussla ihop de fyra deltidsjobben med hämtning av ungarna på T-banedagiset) så kunde man få uppmuntran. Kanske klämmiga saker som ”Produktivitet Ökar Vårt Välstånd”, eller ”Normativitet, Solidaritet, Konformitet – Folkhemmets Grund!”, eller nåt i den stilen. Man kunde kanske t om erbjuda hörlurar vid alla säten och i valfrihetens namn låta passagerarna själva få välja uppbyggliga tankar. Eller nej, stryk det sista. Annars slutar det bara med att de kopplar upp sig mot Piratpartiet.

• Stora porträtt av Thomas Bodström. Även när han inte skrivit en ny bok. Han är snygg, tunnelbanan är ofta ful – då behöver man något fint att titta på. Särskilt som medpassagerarna just beslagtagit din manga.

• Små porträtt av Rick Falkvinge och/eller Gudrun Schyman eller Jimmie Åkesson. Med texten ”Har du sett den här personen? Kontakta tågvärden!

• Gratis busskort … Äh jag bara skämtar. Inga jäkla Ohly-idéer nu.

VIP-vagnar för dem som faktiskt betalt sitt busskort. Kommunister kan åka i resten av tåget.

• Som ett komplement till tvätterskorna före spärrarna och butlern efter spärren ska det också finnas rekreativa intimkonsulter (jaja ja, horor då, ska det vara så) i vagnarna. Jämställda intimkonsulter, förstås. Inte nog med att vi kan jobba två timmar gratis – vi kan också se till att få den där dunderorgasmen vi inte kommer ha tid att fixa hemma eftersom kön till tvättinrättningen var så lång och någon packade ned fel varor i matkassen och någon fick med sig inte bara fel väska utan också fel dotter och innan det var uppklarat hade vi spenderat tio minuter i bil, träffat en fantastisk ny människa och spenderat större delen av kvällen och natten med att umgås.

• Nattbussar, nattlinjer och andra nattliga kollektiva äventyr (som Midnattsloppet) kunde ge repriser av direktsändningar från kommunfullmäktigemöten. Då sover passagerarna gott hela vägen hem.

– – – – –
Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Annonser

2 thoughts on “En uppdaterad önskelista för Jämtin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s