Stream of consciousness – om Twitter (och andra grejer)

Till skräck för säkert många har jag upptäckt en sak om mig själv. Gudrun Schyman kommer förmodligen att twittra om mig och passar jag mig inte väldigt noga lägger nog någon upp hela min livshistoria på Wikileaks också, eller möjligen någon annanstans i nätet – kanske på (grind?) mobbosfären.

Vad jag upptäckt om mig själv är följande: Jag är en teknologisk taliban.

Ja, vänner, det här kommer att bli ännu en stream om consciousness-rant om Twitter och sociala medier och min oförmåga att förstå mig på dem. Ja, ni får gärna kommentera med ett QQ om ni vill, för jag vet inte (visste inte innan jag googlade) vad QQ betyder – och därför blir jag inte sårad. Enligt Urban Dictionary – en oumbärlig källa för teknologitalibaner och ”såna som inte hänger med”, såna som mig – betyder det:

”Contrary to popular belief, QQ is not a set of crying eyes. It actually originated with the advent of Warcraft II. On battlenet, you could press ALT+Q+Q to immediately exit the match and program. Thus the term ”QQ” was to tell people to just quit because they are unskilled. The term later developed and lost it’s origin and is usually mistaken as crying eyes. In contemporary gamer culture, QQ has become the mainstream emoticon for crying eyes, though it is still often used in it’s traditional sense.”

Inte undra på att jag blev lolad när jag utryckte ett ”Huh?” över när någon i senaste instancen klagade på DPS:en. Eftersom mitt GS var 3.4 K och de flesta andas var 5.1 K antog jag att det gällde mig även om jag inte riktigt visste, därav mitt ”Huh?”, men en DK i gruppen hade ett GS som var lägre, så det gällde hen (som f övr ragequittide DF-PUG:en eftersom tanken hade gnällt om ”moe DPS pliz!”). Iaf fick jag ett QQ till svar när jag undrade, på mitt diplomatiska sätt, om the fuckup tank menade mig.

Sen downade vi Loken för jag vet inte vilken gång i ordningen. Iaf gick jag därifrån med 2 frost, eftersom det var min första HC för dagen. Trots tre wipes.

Vad i helvete skrev jag nyss? Undrar säkert vän av ordning, förmodligen en politisk-blogg taliban, som styrt upp hela sitt nätokratiska liv efter att, med väldigt många ord, egentligen få ropa ”FIRST!!!”. På något utspel från det föraktade gammelmedia (alltså de där ”bloggarna”, som drog igång redan i början av 1500-talet).

Som passusen om GS osv – så där ser twitterska ut för mig, förstår ni. Det är snabel-a hit och snabel-a dit, grindar och konstiga tecken och ett underförstått språk som trots att jag läst FAQ:en inte förstår … därför att FAQ:en är skriven av etniska twittrare, de som fötts med språket.

Var i helvete tog TFII vägen – Twitter För InternetInvandrare? Det är som om jag kommer som flykting till ett nytt land och möts aven stor banderoll, som säger ”@Newcomer: LOL!!!”. QA-avdelningen, för att inte tala om Userability-avdelningen, borde gå lite mer empatikurser och mindre SCRUM. (Att jag kan slänga mig med QA och Userability beror förstås på att jag som nytillkommen twitternaut är medveten om de viktiga orden; Jimmie-ponken skulle förstå vad jag menar, bara jag menade ”bidrag” och ”svenska blonda flikka ja?”.)

Varje gång jag vågar mig ut i twitterflödet – inte sällan p ga min (svenska flikka ja) twitteretniska sambos ihärdiga småfågelljudande – så slås jag av samma tanke. Jag är en Krestina, en som frågar handelsmannen om ”blomma” – och kommer hem med tre kilo mjöl (flour). Min sambo är en Kal-OSka, som ”puttar” in veden fastän det heter LÄGGA IN veden …

Jag är en invandrare. En IT-blatte. Ut med mig. Antar jag. Låt mig traska runt i träsket av … ja, SMS. (SMS är en teknologi jag hyser enorm antipati för. Men jag är luddit, bara så ni vet.)

Så därför tyr jag mig till det trygga – och blir luddit. Blir taliban. Jag har precis lärt mig det här med bloggar, modem, switchar, hubbar, DNS, RSS och Google Reader och sånt. Det är … Afghanistan, för mig. Trygghet. Twitter är en Elak Ockupationsmakt. En som säger ”Men så här kan det Bli Ännu Mer Demokratiskt! Varför måste du nöja dig med EN tebar när Vi Kan ERbjuda Både Starbucks Ice Moccachinoi och Dunkin’ Donuts!? Är du en bakåtsträvare? Okrist… Planekonom!?”

Och börjar vi prata om Facebook ska jag fan i mig ta flygcertifikat.

Jag hänger inte med. Min sambo, en utomordentligt intelligent kvinna som fattat inte bara det där med att datorspel kan vara mer än FPS med Ny Häftig Grafik, utan också mycket mer, hon har också förståttdet där med att @ inte enbart ingår i en epostadress. Hon försöker hjälpa mig, när jag ber om det (vilekt jag aldrg gör eftersom jag är man och därför SKA vara född med Twitterteknologigenen … vilket jag inte är, så anagligen är jag tjej fast jag ännu inte vet om det … Dessutom är jag förmodligen lesbisk. Iaf om man ska tro playlisten i Realplayer.)

Men hjälpen jag får, ja … Det blir lite grand som om dr Livingstone ska lära Kunta Kinte att det där vatenfallet som stavats med en mängd O och några B numer heter Victoriafallet. Fast oroa er inte, jag tänker inte skära av henne näsan (hennes näsa är på tok för söt) trots att jag är _lite_ svartsjuk på några av de där med någon sorts kanelbulle framför sitt namn.

Eftersom jag inte är paranoid utan tvärtom vill bli integrerad i Mitt Nya Land
nöjer jag mig med att inta en civiliserad inställning till Twitter, en som inte är helt olik den här:

PÅ MIN TID (!!!) fick man minsann sitta på en buss för att höra vad folk skulle äta till middag. OCh ville man få reda på hur och när och var och med vem och med vilka utensilier de hade haft sex med sina barn, då fick man gå till en tobaksbutik som sålde Pox eller ePix! (tror jag det hette, de däringa ”vuxenserierna” som var way beyond vuxenerien ”Heavy Metal”). Alla såna butiker ägdes av en medelålders man i T-shirt i en backslick som på den tiden gjorde skäl för sitt namn. Ägaren alltså, inte T-shirten.

Sen kom Facebook. Och den otroligt viktiga uppdateringen hos Inga Somhelst att ”klippt gräset, sugit av gubben, nu ska jag virka”. Och twitterflödet – ”gumman gav mig huvud, är kränkt.” Vilket snart står på en löpsedel nära dig (så länge gubben är någon Viktig Person, som – tja, han den där ättlingen till europeiska straffångar som numer retar gallfeber på ättlingar till europeiska straffångar (och europeiska religösa fanatiker). Känd Småhusägare Våldtogs Av Fru (alla lösnummerköpare läser det som Känd Våldtog Fru) eftersom löpsedlar är som Twitter -något som skummar förbi på väg till tunnelbanan.

Och såsmåningom slår auktoriteter,som t ex Per Ström, fast att det beror på att frun hade en bok av Unni Drougge i bokhyllan. Det vet man ju hur såna är, feminister alltså. Måste skriva böcker om hur de känt sig kränkta av en snyting. Typiskt bitterfittor.

Twitter*, sägs det, är kanalen där man får en massa vänner man inte känner. Alltså, det som kallas nätverkande. Det där är något jag (också) är dålig på, förutom att skriva alltså. Jag har ofta funderat på vad man ska ha ett nätverk till när man har Arbetsförmedlingen. Ungefär där någonstans brukar jag fundera på vad man ska ha Arbetsförmedlingen till när man känner någon som känner någon, som käner någon som känner någon, som känner någon på Twitter, som har ett nätverk. Så hamnar jag i ett cirkeltänkande som slutar med att jag kollar vad Jinge har skrivit om sina katter. I en värld av nyliberalism är Jinge en trygg punkt av … katter.

Vilket är typiskt. Den största behållningen av en av Sveriges skarpaste bloggar är vad han skriver om sina katter. Skatter brukar också debatteras, men enär skatten sällan är lika intressant som katten, så …

Det är lite Laakso (lattjo Voltaire, menar jag) hur jag jag verkligen försöker hitta en nisch i vårt moderna samhälle, ett styrelseskick som domineras av en uppenbar discordia mellan vad som är Sant och vad som är Rätt (Rick och Troberg och såna dära andra opassande politiker försöker fungera slev i en ganska stagnant politisk gumbo, där den stora skandalen blir att en medioker författare inte kan pissa om en tjej ser på, och jag menar inte Ranelid nu – men i stort rör sig svensk politik som … som en våg av melass. Mycket långsamt men väldigt, väldigt segt. Det kanske är därför Federley åker taxi (till vårdcentralen?)? Allt måste ju gå så fort på Stureplan, det är kanske kokainets fel, den där prematura ejukalationen av hysterikapitalism.)

(Btw: Idag är jag kommunist. Imorgon är jag antagligen något annat. Om SD i Höör passar in det riktigt bra kanske jag t om gräver fram min bruna skjorta i närheten av valet … fast jag kommer nog att gå til vallokalen i kjol, eftersom jag är en kuvad Riktig Man. Men vänta bara. Dagen efter valet ska jag minsann säga, säga … säga ”Nämen usch!”, åt löpsedlarna som säger ”FEL PARTI VANN!”).

Den gamla rapparen Tage D hade kanske rätt när han sa att ”Att tänka fritt är stort. Att tänka om är större”. Fast numer måste vi inte bara tänka rätt – dvs tänka på samma sätt som Intressants och Knuffs topplista tänker – utan också tänka snabbt, en tanke på högst 140 tecken.

Platon skulle antagligen ha ogillat Twitter, eftersom allt han hunnit med var ett ”Jag har några funderingar kring något jag vill påstå kallas Om staten” – och sen blivit RT till förbannelse tills någon kom underfund med att Platon var ju grek (!). Alltså invandrare. Och så skulle hans debattartikel ha förstörts av ”demokrater” (vilka förr eller senare skulle beskylla honom för att vara antingen från MENA eller feminist, eller både ock, trots at han såvitt jag vet aldrig fick näsan avskuren).

Alla vet, vet ni väl, att greker … tja. Greker …

Jag gör mitt bästa för att förstå språket i det nya land jag hamnat i. Men mellan alla retweets och grindar är de ofta svårt att förstå vad någon menar med ”@Tjoalhopppsanhej RT Dethmember – LOL QQ Nub (skritit fron Iphone sekta stavinen!”).

Där är en dator. Den ska jag slå sönder. Fast inte om den har WOTLK eller Cata Beta installed.

Luddits FTW!

(Rolig gubbe -> 🙂

^THIS!!!^

– – – – – Fotnot – – – – –

*Från min sambos andra blogg plockar jag det här visdomsordet ang. Twitter:
”Är du helt säker på att du har rätt? Är du helt säker på att din diskussionspartner pratar om samma saker som du gör? Är du ens säker på att din medtweetare är intresserad av det du pratar om? Det är läge att tänka efter på twitter.”
– – – – –
Intressant rant? Njae …

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Annonser

9 thoughts on “Stream of consciousness – om Twitter (och andra grejer)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s